Uutisen päiväys

9.1.2009← Takaisin

Pirjo Muranen mallintöistä Jämin sprintin mestariksi

Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen oli omaa luokkaansa vapaalla hiihdetyssä SM-sprintissä Jämijärvellä. Toiseksi sijoittui Huhtasuon Hiihto 2000:n Kirsi Perälä ja kolmanneksi Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen.

Auringon paiste ja pikku pakkanen siivittivät hiihtäjät vauhdikkaaseen menoon SM-hiihtojen ensimmäisenä päivänä Jämijärvellä Jämin hiihtokeskuksessa. Naisten sprintin voittajasta ei Veikkaus varmaan isoja kertoimia antanut. Pirjo Muranen oli omaa luokkaansa vaikka vain vajaan viikon takana hänellä oli Tour de Ski ja Alpe Cermisin raastava nousu. Murasen kommentti, "Ei se enää tunnut", sai voittajahaastattelussa muut mitalistit hymyilemään ja pyörittämään päätään, sen verran hurjalta oli Tourin finaalikiipeily tv-kuvassa näyttänyt.

Pirjo Muranen kertoi olleensa Tourin jälkeen ensimmäisen kerran suksilla vasta Jämillä. "Koko viikko meni levätessä ja yhteistyökumppanivelvollisuuksien hoitamisessa, viimeksi soijamaitokuvauksissa Ruotsissa," hän kertoi. "Oli oikein mielenkiintoista ja saa ajatukset kokonaan irti hiihtämisestä."

Muranen oli tyytyväinen sprintin sujumiseen Jämin liukkaalla kilometrin radalla. Hän oli nopein jo aika-ajossa eikä antanut yllättää itseään missään vaiheessa. "Tiesin että finaalissa sitten joutuu jo tykittämään täysillä. Hyvin Kirsi (Perälä) tykitti," Muranen arvioi ja oli tyytyväinen tulokseensa. "Yllättävän paljon eroa kuitenkin tuli näin liukkaallakin kelillä."

Liberecin MM-kisoissa Pirjo Muranen arvioi itsellään olevan parhaat mahdollisuudet menestyä juuri sprintissä. " Siinä ja viestissä. Tarkoitus on kuitenkin pärjätä myös normaalimatkoilla," hän kertoi ja nosti esille 10 km perinteisellä hiihtotavalla.

Kirsi Perälä sanoi jo etukäteen suunnitelleensa valmentajansa kanssa, että kärkeen on sännättävä heti startista. "Kärjessä on hyvä hiihtää. Lähdin menemään Pirjon perässä niin lhellä kuin pystyin. Kovaa se meni," arvioi Perälä.

Pronssisija ratkesi vasta loppukiritaistelussa Mari Laukkasen eduksi. "Kolistelimme matkalla Riikka Sarasojan kanssa suksia ja siinä tytöt (Muranan ja Perälä) karkasivat. Silloin päätin, että nyt pitää rauhoittaa ja kävin Sarasojan peesiin. Viimeisessä mutkassa oli mahdollisuus päästä rinnalle. Täysillä mentiin ja se riitti," kuvaili Laukkanen, joka on maajoukkueurheilija myös ampumahiihdossa. "Ampumahiihdon kanssa mennään nyt päivä kerrallaan. Katsotaan," hän mietti.

Tulokset ja lisätietoja: http://www.jamism.fi/