Uutisen päiväys

22.7.2008← Takaisin

Pirjo Muranen kivunnut ahkerasti Vuokatinvaaralle

Vuokatinvaaran nousu on tullut Pirjo Muraselle kesällä tutuksi, kun hän on kesäharjoittelussaan keskittynyt vapaan tekniikkaan.

”Tavoitteena on ollut saada asentoa alemmas ja siinä ollaan onnistuttu. Muuten on perussapluunalla vedetty kesä”, Muranen kertoo.
Murasen heinäkuun viimeisille viikoille mahtuu myös muutamia kesäkisoja. Viikonloppuna ennen Auren leiriä Muranen kilpailee Norjan Stavangerissa. Siellä mukana ovat myös Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi. Auren leirin kaksipäiväisessä kisatapahtumassa Muranenkin keskittyy hiihto-osuuksiin.
”Ensimmäinen osa olisi perjantaina maastopyöräily. Sitä en ole kovin harrastanut niin otan se ihan treen muodossa, mutta lauantaina juostava 3 kilometriä on ihan mukavan vauhdikas pyrähdys sen pitkän rullakisan alle”, Muranen sanoo.
Piken ja Mustin hiihtokoulun kesän ensimmäinen leiri on jo takana ja toinen edessä 3.-6.8. Muranen sanoo ensimmäisen leirin menneen odotusten mukaisesti: kaikki meni hyvin ja mukavaa oli.
Jollakin tavalla on mukavaa touhuta nuorien kanssa ja yrittää antaa niille mahdollisimman paljon asioita joista voisi olla heille hyötyä nyt tai tulevaisuudessa. Uskon että tärkeintä on että me Mustin kanssa tehdään lasten ja nuorten kanssa ne treenit samalla kun vedetään ne heille”, Pike tuumii.
Elokuun leirillä ohjelman runko on pääosin samanlainen kuin vuosi sitten, mutta pienillä piristävillä uutuuksilla höystettynä.
”Uskon että leirin lopussa oleva leirikisa voi olla joillekin se kohokohta, kun taas joillekin joku tietty harjoitus sen 4 päivän aikana. Toivotaan että sää suosii meitä paremmin kuin kesäkuun leirillä.”

Tämä juttu ja paljon muuta löytyy maajoukkueen uusimmasta uutiskirjeestä, joka löytyy tästä