Uutisen päiväys

20.9.2008← Takaisin

PHS niukkaan voittoon joukkuemäessä

Puijon Hiihtoseuran kvartetti voitti Suomen mestaruuden kotimäessään pisteen erolla ennen Lahden Hiihtoseuraa. Pronssimitalit matkasivat Ounasvaaralle.

Mäkihypyn Suomen mestaruus joukkuemäessä on viime vuosina ollut kahden kauppaa Kuopion ja Lahden välillä. Lauantai-iltapäivä ei tuonut poikkeusta tähän. Tällä kertaa tiukan kilpailun ja Suomen mestaruuden kuittasi kotimaisemissaan nimiinsä Puijon Hiihtoseuran nelikko Matti Hautamäki, Mika Kauhanen, Juha-Matti Ruuskanen ja Arttu Lappi pistein 938,5. Lahden Hiihtoseuran kvartetti Ville Larinto, Veli-Matti Lindström, Tami Kiuru ja Kalle Keituri jäi tosin vain pisteen päähän, ja yleisöä pidettiin jännityksessä viimeiseen saakka. Pronssihypyistä vastasi Ounasvaaran Hiihtoseura joukkueella Anssi Ylipulli, Olli Muotka, Sami Niemi ja Harri Olli. Kilpailu hypättiin normaalimäestä (HS100).

Kilpailun parhaista henkilökohtaisista suorituksista vastasivat yhdessä Arttu Lappi ja Harri Olli. Molemmille kertyi kahdella hypyllä pisteitä 253,5. Lapin hypyillä oli mittaa 96 ja 98,5, ja Ollin 98,5 ja 97 metriä. Kuopiossa hypätään huomenna henkilökohtaisista Suomen mestaruuksista.

Lisätietoja www.puijonhiihtoseura.fi

Katariina Karjalainen