1.1.2004← Takaisin

Pettersen jälleen voittoon Garmisch-Partenkirchenissä

Norjan Sigurd Pettersen otti voiton Saksan-Itävallan mäkiviikon uuden vuoden päivän klassikkokilpailussa Garmisch-Partenkirchenissa. Tällä kertaa eroa kakkoseen, Itävallan Martin Höllwarthiin, oli vain 0,7 pistettä. Kolmas oli Saksan George Speth, joka voitti kahdella kymmenyksellä parhaan suomalaisen, Janne Ahosen, joka oli neljäs.

Sigurd Pettersen hyppäsi 123 m ja 120,5 m ja keräsi yhteensä 253,8 pistettä. Itävallan Martin Höllwarth esitti kisan toisen kierroksen komeimman hypyn, josta jokainen tuomari antoi 19,5 pistettä. Hän nousi neljänneltä sijalta toiseksi. Höllwarthin hypyt olivat 118,5 m ja 121 m ja pisteitä tuli 253,1. Kolmanneksi sijoittuneen Saksan Georg Spethin hypyt olivat 120,5 m ja 118,5 m ja pisteitä siis kaksi kymmenystä enemmän kuin Suomen Janne Ahosella, 248,7. Ahonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena hypättyään 120 m. Toisen kierroksen saman pituinen hyppy lisäsi Ahosen pisteet 248,5:een, neljäs.

Suomalaisista toiseksi paras oli Veli Matti Lindström, joka hyppäsi 115,5 m kaksi kertaa ja sijoittui kymmenenneksi. Tami Kiuru suomalaisista paransi asemiaan toisella kierroksella. Hän nousi sijalta 23 sijalle 17. Toiselle kierrokselle selviytyneistä suomalaisista Akseli Kokkonen ja Matti Hautamäki menettivät toisella kierroksella asemiaan. Kokkonen putosi sijalta 16 sijalle 23. Matti Hautamäki puolestaan oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 18:s ja lopputuloksissa 26:s. Jussi Hautamäki, Janne Happonen ja Arttu Lappi eivät selvinneet kilpailussa toiselle kierrokselle.

Mäkiviikon yhteispisteissä johtaa molemmat kilpailut voittanut Sigurd Pettersen. Suomalaisista Janne Ahonen on parhaana seitsemäs ja toiseksi parhaana Tami Kiuru 14:s.