9.3.2008← Takaisin

Petter Tande voitti yhdistetyn finaalikilpailun

Petter Tande voitti yhdistetyn maailmancupin viimeisen osakilpailun Oslon Holmenkollenilla.

Yhdistetyn maailmancupin talven kilpailukausi saatiin päätökseen Holmenkollenilla. Kausi päättyi sprinttikilpailun 7,5 kilometrin hiihto-osuuteen. Norjan Petter L. Tande voitti kilpailun käytyään tiukan kirikilpailun Itävallan Mario Stecherin kanssa.

Suomalaisten menestys koko viikonlopun osalta jäi lopulta vaisuksi flunssa-aallon pyyhkäistyä suomalaisurheilijoista parhaan terävyyden pois. Jaakko Tallus starttasi ladulle sunnuntaina sijalta 20, 1,23 kärjen perässä. Tallus aloitti hiihto-osuuden hienosti, saavuttaen kärkeä 1,875 kilometrin ensimmäisellä lenkillä 20 sekuntia. Kärjen tavoittelu jäi kuitenkin haaveeksi, vetinen latu vei viime viikkoina sairastelleesta urheilijasta vauhdin ja sijoitus jäi lopulta 26:nneksi. Flunssaiset Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen eivät lähteneet hiihto-osuudelle lainkaan.

Päävalmentaja Jouko Karjalainen pohdiskeli finaalin jälkeen tämän kilpailukauden kulkua. Yhdistetyn maailmancupissa on ollut haasteita olosuhteiden vuoksi ja Suomen joukkueen riesana flunssasairaudet.

- Kauden alku marras-joulukuu sujui hyvin, kaikki näytti valoisalle, joukkue oli hyvässä tuloskunnossa. Hannu Mannisen sairastuminen vuoden lopussa vei terävyyden hänen suorituksistaan, toisaalta Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen tekivät tammikuussa hyviä hiihtosuorituksia. Anssin kilpailusuoritukset mäessä eivät olleet lähellekään niin hyviä kuin harjoituksissa, se jäi harmittamaan. Hannu Manninen puolestaan kuntoutui Salpausselälle ja hänellä olisi varmasti ollut paljon annettavaa nyt finaalikilpailuissa Holmenkollenilla, mutta luonnollisesti ymmärrettävä hänen ratkaisunsa iloisen perhetapahtuman vuoksi, summasi Karjalainen kuluneesta kaudesta.

Suomen joukkue jäi tulostavoitteistaan ja päävalmentaja Karjalainen totesi tuleviin arvokilpailuvuosiin valmistautumisen alkavaan monen asian uudelleen puntaroinnista.