Uutisen päiväys

4.12.2008← Takaisin

Perälä toinen ja Malvalehto kolmas Grenoblen FIS-sprintissä, Strandvall jäi avauksessaan karsintaan

Kirsi Perälä oli toinen ja Mona-Liisa Malvalehto kolmas Ranskan Grenoblessa kovatasoisessa FIS- kaupunkisprintissä. Vesisateessa käydyn kilpailun voitti Italian Magda Genuin, miesten sprintin voitti Norjan Öystein Pettersen.

Genuin puristi lähdöstä johtoon päässeen Perälän ohi vasta loppusuoralla.
”Jalat oli niin hapoilla. Aika-ajo (6:s) oli sellaista hakkaamista, en päässyt vauhtiin. Loppua kohden olo parani”, Perälä kertoi.

”Sellaista perussuorittamista. Aika-ajo (toinen) oli ihan ok, parempi fiilis kuin Rukalla. Ei ole vielä herkkää”, Malvalehto tuumi hiihdostaan.

Grenoblessa kautensa avasi kyynärpäävaivasta toipunut Matias Strandvall, jonka tie tyssäsi karsintaan. Strandvall oli 34:s.

”Kauhea! Ongelma ei ollut kyynärpää, ongelma oli voima siinä vasemmassa kädessä. Huomaa, että en ole hiihtänyt kahdella sauvalla kovaa syksyn aikana. En vaan päässyt niin kovaa kuin olisin halunnut, jaksoin kyllä hyvin”, Strandvall sanoi avauksestaan.

Muista suomalaisista Martti Jylhä oli karsinnan neljäs ja Jesse Väänänen 29:s. Heidän hiihtonsa kuitenkin päättyivät torstaina puolivälieriin.

Suomalaisviisikko siirtyy huomenna Ranskasta Sveitsiin Davosiin leirille. Maailmancupissa sprintti on ohjelmassa seuraavan kerran juuri Davosissa 14. joulukuuta.

Tulokset:

Grenoble, Ranska:

FIS-kilpailut, sprintti (vapaa hiihtotapa):

Naiset: 1) Magda Genuin Italia, 2) Kirsi Perälä Suomi, 3) Mona-Liisa Malvalehto Suomi.
Miehet: 1) Öystein Pettersen Norja, 2) Robin Bryntesson Ruotsi, 3) Martin Jäger Sveitsi,..26) Martti Jylhä Suomi, 29) Jesse Väänänen Suomi. Matias Strandvall Suomi ei päässyt karsinnasta jatkoon (34:s).


Lisätietoja myös: www.jeuxdeneige.com