21.12.2008← Takaisin

Perälä ja Sarasoja hiihtivät viidenneksi

Kirsi Perälä ja Riikka Sarasoja olivat parhaina suomalaisina viides vapaan hiihtotavan parisprintissä Düsseldorfin maailmancupissa.

Jyväskyläläiskaksikko tuli 6x0,8 kilometrin kilpailussa maaliin kuudentena, mutta sijoitus parani pykälällä, kun kolmanneksi sijoittunut Italia hylättiin.

Kilpailun voitti Venäjän ykkösjoukkue, jossa hiihtivät Natalia Korosteleva ja Natalia Matvejeva. Suomi hävisi venäläisille 11,1 sekuntia. Perälä ja Sarasoja olivat välieränsä neljänsiä ja pääsivät ajalla jatkoon.

”Hyvä fiilis, paljon parempi mieli kuin eilen. Alkuerä oli jo ihan suht’ hyvä, koko ajan kärjen tuntumassa ja vaihdot menivät hyvin. Onneksi päästiin finaaliin. Finaalissa hiihto tuntui helpommalta kuin alkuerässä, ei ollut missään vaiheessa sellaista oloa, että nyt hapottaa liikaa. Jaksoin tosi hyvin, ja taktisestikin meni hyvin. Tosi positiivista, eteenpäin on menty”, Perälä iloitsi.

”Positiivisempi fiilis kuin eilen (karsiutui lauantaina jatkosta), silloinkin jaksoin kyllä. Nyt finaalissakin viimeinenkin veto meni hyvin. Ennen kilpailua ei lähdetty mitään sijoitustavoitteita ennakoimaan, lähettiin ensin vaan jatkopaikkaa hakemaan”, seuraavan kerran Keuruun Skandinavia-cupissa kilpaileva Sarasoja sanoi.

Naisten kilpailussa toinen suomalaispari Mona-Liisa Malvalehto ja Krista Lähteenmäki jäi alkuerässään yhdeksänneksi 11,1 sekunnin päähän erän voittaneesta Venäjästä, eikä jatkoon ollut asiaa.

Miesten 6x1,5 kilometrin kilpailussa molemmat suomalaisjoukkueet karsiutuivat loppukilpailusta. Sekä Matias Strandvall ja Martti Jylhä että Kalle Lassila ja Keijo Kurttila jäivät kumpikin erissään kymmenenneksi. Strandvall ja Jylhä olivat erittäin hyvin kilpailussa mukana, mutta Jylhän kohtaloksi koitunut suksen siteen rikkoutuminen pilasi kaksikon mahdollisuudet loppukilpailupaikasta.