Uutisen päiväys

19.5.2008← Takaisin

Pentti Kokkonen valittiin mäkihypyn A-maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunta valitsi Pentti Kokkosen mäkihypyn A-maajoukkueen kakkosvalmentajaksi maanantain kokouksessaan.

Suomen Hiihtoliiton mäkihypyn ja yhdistetyn valiokunta valitsi Pentti Kokkosen mäkijoukkueen kakkosvalmentajaksi maanantain kokouksessaan. Pentti Kokkonen on pitkän linjan mäkivalmentajia ja valmensi edelliset kaksi kautta Suomen mäkihypyn Continental-cup joukkuetta. A-maajoukkueen kakkosvalmentajan pesti on myös tuttu Kokkoselle, sillä hän valmensi suomalaiskotkia Kari Ylianttilan aisaparina kausina 1987-1991.


Lajijohtaja Janne Marvaila toteaa, että mäkihypyn osalta mäkihypyn valmentajavalinnat on saatettu nyt päätökseen ja on hyvin tyytyväinen tehtyihin valintoihin.

- Olen sitä mieltä, että kaksi tulevaa arvokilpailuvuotta Liberec ja Vancouver tulevat osoittamaan sen, että mäkijoukkueemme on erinomaisissa käsissä ja hyviä tuloksia voidaan odottaa jo pikaisestikin.

Yhdistetyn valmentajavalintaprosessin Marvaila toteaa jatkuvan edelleen, ja hän toivoo saavansa kyseisen prosessin päätöksen lähiviikkojen aikana.


Pentti Kokkonen toteaa kakkosvalmentajan pestin mietiskelyn alkaneen heti Tommi Nikusen ilmoitettua jättävänsä päävalmentajan tehtävät.

- Nikusen lopettamispäätöksen jälkeen pohdiskelin Janne Väätäisen tulevan Nikusen tilalle, ja että olisi hienoa tehdä töitä Väätäisen kakkosena, kertoo Kokkonen.

Työnjako päävalmentajan ja kakkosvalmentajan välillä on vielä tekemättä tarkemmin, mutta Kokkonen uskoo hänen roolinsa olevan enemmän valmennettavien arkipäivässä näkyvää, hän aikoo tuoda osaamistaan urheilijoiden kokonaisvaltaiseen valmentamiseen.

A-maajoukkueen ja Vancouver-ryhmän urheilijat ovat Pentti Kokkoselle tuttuja valmennettavia.

- Olen ollut kaikkien näiden urheilijoiden, paitsi Matti Hautamäen, valmentajana nuorten MM-kilpailuissa sekä Continental-cupissa, kertoo Kokkonen.

Oman lisänsä uudessa tehtävässä Kokkonen toteaa tulevan lähivuosien arvokilpailuista.

- On hienoa lähteä tekemään töitä kun kahden vuoden päässä on Olympialaiset, joissa päästään näyttämään, toteaa Kokkonen.


Mäkihypyn kakkosvalmentaja

Pentti Kokkonen

s. 15.12.1955

Koulutus: Liikunnanohjaaja


Ura valmentajana/kaudet:

1987-1991 Mäkihypyn A-maajoukkueen kakkosvalmentaja

1991-1993 Yhdistetyn A-maajoukkueen mäkivalmentaja

1993-1996 Mäkihypyn B-maajoukkueen valmentaja

1997-2006 Lahden Hiihtoseuran mäkivalmentaja

2006-2008 Mäkihypyn Continental-cup-joukkueen valmentaja

Oma aktiiviura/Olympia- ja MM-menestys:
1982 Oslo NOR: joukkuemäessä MM-pronssi
1984 Engelberg SUI: joukkuemäessä MM-kulta
1985 Seefeld AUT: joukkuemäessä MM-kulta

(19.5.2008)