6.2.2008← Takaisin

Pekkanen paras suomalainen EC-kumpareissa

Kumparelaskun Eurooppa-cup jatkui Ranskan Megevessä kumpare- ja parikumparekilpailuilla. Suomalaisittain parhaiten onnistui Niko Pekkanen.

Eilinen kumparelaskun Eurooppa-cupin kilpailu oli suomalaisasetelmiltaan herkullinen alkukilpailun jälkeen. Finaaliin laskivat naisissa Jonna Nieminen, ollen alkukilpailun 4:s ja miehissä Mika Tainio (7:s), Niko Pekkanen (9:s) ja Jyri Nieminen (12:s).

Kilpailu oli kova ja finaalin piste-erot jäivät miehissä olemattomiksi. Parhaasta tuloksesta vastasi Pekkanen, joka nousi finaalin hyvällä peruslaskullaan viidenneksi.

”Niko hävisi voittajalle 18 sadasosaa, eli kisa oli todella tiukka. Lasku ei ollut puhdas, joten avaimet olivat jopa voittoon asti”, valmentaja Ilkka Wright kehui vatsataudista toipunutta ja muuta joukkuetta myöhemmin reissuun päässyttä Pekkasta.

Jyri Nieminen oli finaalin 12:s ja Tainio 15:s. Tainion lasku hajosi ennen alahyppyä ja hän laski ulos.

Naisissa Jonna Nieminen teki finaalilaskussaan virheitä, eikä aivan pystynyt pitämään sijoitustaan. Hän oli finaalin 10:s.

Vanhala laski parikumpareissa sijalle kahdeksan

Keskiviikkona lasketussa parikumparekilpailussa suomalaiset valloittivat karsinnassa sijat 14-17 sekä 20. Pekkanen, Vili-Verneri Vanhala sekä Sami Salonen pääsivät 16 miehen finaaliin, kun Tainion kohtalo oli olla ensimmäinen karsiutuja. Jonna ja Jyri Nieminen olivat molemmat alkukilpailussa sijoilla 20.

Pekkanen ja Salonen putosivat parikumparefinaalissa ensimmäisellä kierroksella, mutta Vanhala selvitti tiensä jatkoon upealla laskulla. Myös toinen finaalilasku sujui hienosti, mutta tuomarit katsoivat Vanhalan parin paremmaksi, joten Vanhala sijoittui lopulta 8:nneksi.

Megeve (FRA), kumpareet 5.2.2008:
Naiset:
1) Constanza Kraus, GER, 2) Darya Rybalova, RUS, 3) Martina Schriwer, SWE … 10) Jonna Nieminen, FIN
Miehet:
1) Albert Bedouet, FRA, 2) Ivan Panfilov, RUS, 3) Sergey Volkov, RUS … 5) Niko Pekkanen, FIN, 12) Jyri Nieminen, FIN, 15) Mika Tainio, FIN … Sami Salonen ja Vili-Verneri Vanhala eivät selviytyneet finaaliin