Uutisen päiväys

18.1.2004← Takaisin

Pekkala ja Koivuranta mestareiksi nuorten SM-mäessä

Lahden Hiihtoseuran Olli Pekkala ja Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta ottivat sarjoissaan selvällä erolla mäkihypyn nuorten SM-kultaa Vuokatissa.

Pekkala oli vielä Koivurantaakin ylivoimaisempi, sillä hän vei 18-vuotiaiden mestaruuden 42,5 pisteen erolla Puijon Hiihtoseuran Joonas Ikoseen. Kiteen Urheilijoiden Tommi Voutilainen pokkasi SM-pronssin.
Pekkalan hypyt K90-mäessä olivat molemmilla kierroksilla 99 metriä.
- Olen tyytyväinen, hyviä suorituksia, Pekkala myhäili.
Pekkala oli sarjansa ainoa voittajasuosikki, vaikka hänenkään alkukausi ei ole toivotusti sujunut. Lahtelainen sairasteli joulukuussa eikä myöskään lumitilanteesta johtuen päässyt harjoittelemaan niin paljon kuin olisi halunnut.
Nuorempien junnujen kärkikaksikko oli täsmälleen sama kuin yhdistetyssä edellisenä päivänä. Anssi Koivuranta ja Janne Ryynänen päihittivät erikoismiehet tyylikkäästi. Koivuranta oli hyvää ystäväänsä 15 pistettä parempi, pronssin vei Lahden Hiihtoseuran Jere Kykkänen.
- Vähän olen yllättynyt, että tuli tuplamestaruus. Janne (Ryynänen) on kuitenkin aika kova, Koivuranta hymyili.
Koivuranta leiskautti sunnuntaina 99 ja 97 metriä.
- Hypyt olivat kohtuullisia. Ponnistuksen ajoituksessa ja suuntauksessa on ongelmia. Harjoituksissa olen hypännyt paremmin kuin kisassa, Koivuranta selvitti.