18.4.2008← Takaisin

Partanen ja Romar nuorten Suomen-mestareiksi

Alppihiihdon suurpujottelun SM-kilpailujen ensimmäinen päivä laskettiin pääosin aurinkoisessa säässä Pyhätunturilla. Ainoastaan miesten kilpailun toisella kierroksella kolmekymmentä parasta joutuivat taistelemaan näkyvyyden kanssa rankassa lumisateessa.

FIS-kilpailuna lasketun naisten suurpujottelun vei nimiinsä Santa Claus Ski Teamin Tanja Poutiainen. Aamun aikana suolattu rinne ei aivan pysynyt kovana loppuun saakka, mutta Poutiainen oli tyytyväinen järjestäjien työhön.

”Alhaalla olevat kovat urat eivät haitanneet, mutta ylempänä oli aika pehmeää. Se ei oikein sovi minulle. Järjestäjät olivat kuitenkin tehneet varmasti kaikkensa, että olosuhteet olisivat parhaat mahdolliset”, Poutiainen puheli kilpailun jälkeen.

Kilpailun toiseksi sijoittui Nilsiä Skin Sara Partanen. Partanen voitti näin ollen alle 20-vuotiaiden suurpujottelun Suomen-mestaruuden. Kisan kolmas Norjan Thea Hovde, ja neljäs upeasti tänään laskenut Espoon Slalomseuran Johanna Tikkanen. Tikkanen vei nimiinsä alle 17-vuotiaiden SM-kullan.

”Ensimmäinen lasku oli vähän väsynyt ja otin ehkä varman päälle, koska kisoissa on tullut ulosajoja. Toiseen oli jo helpompi lähteä, rennompi. Radat olivat mulle sopivasti merkatut, joten ne sopi kyllä hyvin minulle”, nuori Tikkanen kertoi hymyssä suin.

Miesten FIS-kilpailun voittoon suurpujotteli, ennakkoon koviin nimiin lukeutunut, Italian Alexander Ploner. Parhaasta suomalaistuloksesta vastasi Grankulla IFK Alpinen Marcus Sandell, joka hävisi italialaiselle 0,21 sekuntia. Rata kului miehille melkoisesti, joten kisassa joutui tekemään töitä pysyäkseen radalla.

”Keli oli aika erikoinen tänään. Rata oli tosi kulunut, eikä ollut helppo kisa tänään”, Sandell kommentoi, joka keskittyi pari viikkoa fysiikkaharjoitteluun Rukan SM-pujottelujen jälkeen.

Sandell iloitsi erityisesti Andreas Romarin ja Jonne Ruopan edesottamuksista päivän kilpailussa. Ruoppa sijoittui FIS-kilpailussa kolmanneksi ja Romar neljänneksi, mutta vei alle 20-vuotiaiden Suomen-mestaruuden.

”Tosi tyytyväinen olen, nyt tuli kauden parhaat tulokset. Rata oli kulunut ja siihen tullut ura oli aika vaikea. Oikeastaan siinä oli kaksi uraa, koska naiset laskivat ensin samalla radalla. Itselle osui onneksi ihan ok keli, joten näkyvyyden kanssa ei ollut ongelmia”, Romar kertoi tyytyväisenä päivän kilpailuun.

SM-kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina yleisten sarjojen suurpujotteluilla. Kilpailu alkaa aamulla klo 9 miesten ensimmäisellä kierroksella. Miesten toinen kierros lasketaan klo 11. Naisten molemmat kierrokset lasketaan iltapäivällä klo 12.45 ja 14.00. Palkintojenjako alkaa klo 19.30 Pyhän SkiBistrossa iltajuhlassa. Tilaisuudessa jaetaan myös Åressa laskettujen vauhtilajien SM-kilpailujen, aiemmin tällä viikolla kilpailtujen Sallan FIS-kisojen sekä tämän päivän nuorten SM-kilpailujen mitalit.