Uutisen päiväys

21.1.2018← Takaisin

Paluu palkintokorokkeelle - Suomi yhdistetyn joukkuekilpailussa kolmas

Suomen yhdistetyn joukkue ylsi tänään Chaux-Neuven joukkuekilpailussa kolmannelle sijalle. Suomi on ollut viimeksi palkintopallilla joukkueena 11 vuotta sitten.

 Tällä kaudella yhdistetyn kärkiurheilijoihin on noussut Suomelta nuoria urheilijoita ja tämän päivän suoritus joukkueena antoi lupaavia merkkejä tuleviakin kilpailuja silmällä pitäen.

Arttu Mäkiaho hiihti kilpailun toisen osuuden Ranskan ja Saksan urheilijoiden kanssa.

- Oli aikamoista kissa ja hiiri -leikkiä, kukaan ei oikein halunnut lähteä töitä tekemään. Vikalla kilometrillä jäin sen vajaan kymmenen sekuntia, se ei onneksi ollut merkittävä tänä päivänä. Mahtavaa työtä joukkueena ja pitkään ollaan tästä haaveiltu jo, on mukavaa, että vihdoin tuli onnistuminen.

Mäkiaho koki, että parempaa voisi olla vielä luvassa.

- Ei tarvinnut nappisuorituksia keneltäkään, riitti tämmöiset perussuoritukset tänään. Tiedä mitä sieltä vielä tulee, kun kaikilla sattuu hyvä päivä joukkuekisaan, pohdiskeli Mäkiaho.

Kolmannen osuuden hiihti eilenkin palkintokorokkeelle noussut Ilkka Herola.

- Mahtava viikonloppu kokonaisuutena ja saatiin tämä kauan kaivattu joukkuepodium nyt sitten tuohon väännettyä. Voi olla kyllä tyytyväinen molempiin sekä hyppyyn että hiihtoon, omalla hyvällä tasolla molemmissa ja sai tehtyä sen mitä piti tehdä. Lopputulokseenkin tottakai voi olla äärimmäisen tyytyväinen.

Nuoren joukkueen tekemä suoritus sai Herolan katsomaan aihetta suuremmassakin mittakaavassa.

- 11 vuoden tauon jälkeen sinivalkoista väriä podiumilla joukkuekisassa. Kyllä se on mahtava homma, totesi Herola.

Ankkurina ladulle suuntasi Eero Hirvonen. Viimeisellä osuudella käytiin taistelua toisesta ja kolmannesta sijasta, kun Ranska tippui Suomen ja Saksan vauhdista aiemmalla osuudella.

- Mäessä huomattavasti parempaa tekemistä kuin eilen ainakin. Parempi hyppy ja siihen paikkaan oli ihan hyvä, oli kohtuu vaikeita olosuhteita ekalla ryhmällä. Aika monen näköistä suoritusta nähtiinkin, kommentoi Hirvonenmäkiosuuttaan.

- Hiihdossa oli tarkoitus lähteä kovaa vauhtia pitämään, kun Ranskan joukkue ei siinä mukaan päässyt, ettei päästä niitä siihen mukaan ja saa varmistettua podiumpaikan ja ehkä karistettua kovan saksalaisen kirimiehen kannoilta. Lähellä sinänsä oli, että olisi saanut tiputettua saksalaisen siitä peesistä. Meni siinä vähän loppukirivoimat, ei pystynyt vastaamaan lopussa, kertasi Hirvonen ankkuriosuutta.

- Kokonaisuutena ihan huikee päivä, saatiin vihdoin joukkuekisassakin podium sieltä. Neljänsiä sijoja on ihan tarpeeksi tossa tullutkin, totesi Hirvonen.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa