Uutisen päiväys

21.12.2005← Takaisin

Palander Kranjska Gorassa vasta 18:s

Miesten suurpujottelu Slovenian Kranjska Gorassa sujui suomalaisittain mollivoittoisesti. Ainoa toiselle kierrokselle selvinnyt oli Kalle Palander ja hänkin lopputuloksissa vasta 18:s. Voiton vei ylivoimaisia laskuja esittänyt Itävallan Benjamin Raich.

Alun perin kisaan piti osallistua kolme suomalaista, mutta Jukka Leino päätti säästää kipeytynyttä polveaan torstain pujotteluun ja jätti startin väliin. Jukka Rajala joutui starttaamaan ensimmäiselle kierrokselle isolla numerolla (73), mutta jäisellä radalla tällä ei ollut merkitystä, olosuhteet olivat kaikille samat. Rajala ei kuitenkaan onnistunut laskussaan, vaan oli jo ensimmäisessä väliajassa neljä sekuntia johtavaa laskijaa jäljessä. Keskiosalla kouvolalainen laski ulos.
Kalle Palander laski ensimmäisen kierroksen laskunsa ilman suurempia virheitä varman päälle, ja tämä varmistelu näkyi ajassa. Palander oli lähes kaksi sekuntia Itävallan johtavaa Benjamin Raichia perässä ja lopulta sijalla kymmenen. Palander totesikin laskun olleen alusta asti täysin surkea.
Kranjska Goran umpijäinen rinne oli varsin vaativa ja se näkyi aikaeroissa; harvoin toiselle kierrokselle on päästy melkein neljän sekunnin erolla johtavaan laskijaan, eikä kymmenen parhaan joukkoonkaan kovin usein päästä lähes kahden sekunnin erolla.
Toisella kierroksella jäisen radan vaikeus korostui entisestään. Palanderilla oli ongelmia laskussaan heti ensimmäisistä porteista lähtien, eikä hän saanut suksiaan puremaan rinteeseen laskun aikana. Palander manasikin alun ja lopun virheitä ja myönsi laskutuntuman olleen kadoksissa. Lopputuloksista hän löytyi 18. sijalta 2.53 sekunnin erolla voittajaan.
Mutta muutkin kympin sakista kokivat kovia radalla, sillä peräti kolme heistä laski ulos. Dramaattisimman radalta poistumisen teki toiselta sijalta voittoa metsästänyt Itävallan Herman Maier, joka näytti kuitenkin selviävän komeasta ilmalennosta vain ruhjeilla.
Benjamin Raich piti pintansa toisessa laskussakin ja vaikka hän teki pieniä virheitä, oli hänen eronsa toiseksi tulleeseen Italian Massimialiano Blardoneen peräti sekunti. Kanadan Thomas Grandi nousi kuudennelta sijalta lopulta kolmanneksi.