Uutisen päiväys

7.2.2015← Takaisin

Örnsköldsvikin PM-kilpailuissa maastohiihdosta lisää mitaleita – Eveliina Piippo hopealle

Lauantaina Nuorten PM-kisoissa Ruotsin Örnsköldsvikissä hiihdettiin nuorten naisten 5 km ja miesten 10 km vapaan kilpailut. Suomen joukkueelle eilen saavutetun pronssisen mitalin jatkoksi saatiin tänään Eveliina Piipon hiihtämänä hopeamitali. Myös Emelie Svenlin hiihti mainiosti sijoittuen lopulta kuudenneksi. Miesten puolella parhaalle sijoituksella ylsi Aleksi Parttimaa, joka oli kilpailussa seitsemäs.

Naisten kilpailussa Norjan Karoline Simpson-Larsen vei naisten kilpailun voiton ja Hannah Halvorsen tuli pronssille. Suomen joukkueesta Sonja Eskelinen oli yhdestoista, Emmi Lämsä kolmastoista, Rebecca Immonen viidestoista ja Anni Alakoski 25.

”Kisa meni aika suunnitelmien mukaan. Lähdin liikkeelle aika täysiä, koska arvasin, että voimat riittävät ihan loppuun asti. Jaksoin ihan hyvin painaa mäissä, mutta alamäissä ja mutkissa tahtoi tasapaino vähän pettää, mutta pysyin kuitenkin pystyssä koko radan. Suksi luisti myös hyvin. Kun tulin viimeisen mäen päälle, niin koitin vaan painaa niin kovaa kuin lähtee. Kaikki meni tosiaan suunnitelmien mukaan ja hiihto oli terävää.” Hopeamitalisti Eveliina Piippo kertoi kilpailun jälkeen.

Emelie Svenlin puolestaan luuli, että latu olisi vähän raskaampi, kuten alkuverryttelyissä oli todennut sen olevan. Tämän vuoksi Emelie kertoi lähteneensä vähän liian hitaasti liikkeelle ja maaliin tullessa oli vielä aika paljon voimia jäljellä. Myös Emelien suksi toimi hyvin ja hiihtäjä on suoritukseensa tyytyväinen, koska vapaa ei ole hänen parempi tekniikkansa.

Nuorten miesten puolella Norja dominoi kärkeä. Suomalaisista parhaiten sijoittui Aleksi Parttimaa, jonka hiihto kulki tänään seitsemänteen sijaan asti. Aleksi Parttimaa kommentoi kilpailun jälkeen hiihtoaan tiivistäen, että: ”Kisoista lähettiin mitalia hakemaan, että siinä mielessä ei voi kyllä ihan tyytyväinen olla. Muuten meni kyllä ihan ok hiihto. Viime viikon kisat sekä eilinen sprintti painaa vielä, niin ei saanut sitä kaikkea irti. Rata ei ollut mulle ihan sopivin, mutta suksi oli hyvä – se luisti!”

”Päivä oli taas jo kokonaisuudessaan hyvä ja etenkin tytöt onnistuivat tänään hienosti. Pojilla on Norjassa todella kova taso! Uskoin meidän pojissa myös mitaliin, mutta tänään ei pystytty norjalaisrintamaa haastamaan.” Suomen joukkueenjohtaja ja valmentaja Pia Pekonen summasi kisapäivän jälkeen.

Huomiseen viestiin startataan seuraavin joukkuejaoin:
Naisten viesti:
Finland 1: Emelie Svenlin, Sonja Eskelinen, Eveliina Piippo
Finland 2: Anni Alakoski, Emmi Lämsä, Rebecca Immonen
Miesten viesti:
Finland 1: Turo Sipilä, Verneri Suhonen, Aleksi Parttimaa
Finland 2: Lauri Mannila, Santeri Pirneskoski, Lassi Vuorinen

Tulokset ja maastohiihdon PM-kilpailujen sivut: http://www7.idrottonline.se/HagglundsSkiTeamSK-Skidor/Foreningen/Arbetsrum/NJC2015/