Uutisen päiväys

24.1.2006← Takaisin

Olympiajoukkue kipailee mäkihypyn maailmancupissa Zakopanessa

Torinon talvikisoihin ehdolla olevat mäkihyppääjät Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki, Joonas Ikonen, Risto Jussilainen ja Tami Kiuru kilpailevat Zakopenen maailmancupissa.

Kilpailu järjestetään tulevana viikonloppuna, 28. ja 29. tammikuuta. karsintakilpailu on ohjelmassa jo torstaina 27. tammikuuta, Suomen aikaa klo 19 illalla.  Lauantain kilpailu HS134 mäessä on iltakilpailu ja odotettavissa on jälleen huikea tunnelma, paljon innokasta yleisöä, lippuja ja räikkiä, soihtuja ja ilmapalloja.
- Viime vuosina siellä on ollut lähemmäs 100 000 ihmistä, väkeä pellot täynnä ja tunnelma sen mukainen. Oikea suuri karnevaali, kuvailee lajijohtaja Janne Marvaila.

Suomen joukkueesta Joonas Ikonen ja Risto Jussilainen ovat vasta palanneet Japanista MM-esikisoista, joissa molemmat tekivät hyvää työtä (Ikonen sijat 9 ja 7, Jussilainen sijat 5 ja 8).
Muut joukkueen jäsenet ovat harjoitelleet ja testanneet välineitä ja varusteita kotonaan.
- Pakkanen ei estä hyppääjien harjoittelua. Toki se vaikuttaa niin, että kerralla voidaan hypätä vain muutama hyppy ja välillä pitää päästä lämmittelemään, tietää Marvaila.
- Tässä vaiheessa kautta ei määrä kuitenkaan ole niin tärkeätä kuin laatu, keskitytään hyppyihin tavallistakin tarkemmin, hän jatkoi.

Janne Ahonen oli tänään aamupäivällä Lahden suurmäessä ja kertoi lentomäen MM-kilpailujen jälkeisen harjoitusjakson sujuneen omalta osaltaan suunnitelmien mukaisesti.
- Hyvin on päästy hyppäämään, hän totesi ja oli tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen.
Ensi viikonvaihteen mäki Zakopanessa on Ahosen mielestä "sellainen +/- mäki, aivan normaali". Tunnelmaa hänkin kiittelee loistavaksi.
- Hieno tunnelma, ei sellaista ole edes (Keski-Euroopan) mäkiviikolla", hän totesi.

Lisätietoja Zakopanen HS134 mäen maailmancupista: http://www.tzn.com.pl/ ja http://www.skijumping.pl/

Tulokset ja cuptilanteet: www.fis-ski.com

Zakopanen kilpailut televisioissa

Zakopanen mäkikilpailuja voi seurata MTV3 kanavalta. Jani Uotila selostaa ja Toni Nieminen kommentoi kilpailuja lauantaina 28.1. klo 17.50 - 18.50 ja klo 19.00-19.40 ja sunnuntaina 29.1. klo 14.35-15.35 ja klo 15.45-16.25.

Mäkikilpailuja voi seurata myös Eurosport-kanavalta.