15.3.2007← Takaisin

Olli Muotka kahdeksas nuorten MM-mäkikilpailussa

Nuorten MM-kisoissa suomalaishyppääjät saavuttivat tavoitteensa, kun Olli Muotka sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Tshekin Roman Koudelka.

Seuraavat sijat menivät Japanin Shohei Tochimotolle ja Itävallan Thomas Thurnbichlerille.

Tarvisiosta Planican HS109 mäkeen siirretty kilpailu päästiin hyppäämään erinomaisissa olosuhteissa, kun aikataulua muutettiin niin, että iltapäivälle suunniteltu kisa siirrettiin aamuun.
    - Koekierros alkoi jo kello 8 ja ensimmäinen kilpailukierros oli klo 9. Näin kisa saatiin vietyä läpi hyvissä, tasapuolisissa olosuhteissa, kertoi mäkijoukkueen valmentaja Kai Lahtinen.

Kilpailun paras suomalainen oli Olli Muotka, joka 93 ja 95 metrin hypyillään keräsi 240,5 pistettä ja oli kahdeksas jakaen sijan Saksan Andreas Wankin kanssa. Mika Kauhanen oli 15:s (93 m ja 89,5 m - 230,5 pistettä) ja Sami Niemi 17:s (88,5 m ja 94,5 m - 229,5 pistettä). Jere Kykkänen ei selviytynyt toiselle kierrokselle. Hänen sijoituksensa oli 38:s.

- Olemme joukkueen tulokseen hyvin tyytyväisiä. Tavoitteena oli saada yksi hyppääjä kymmenen parhaan joukkoon ja se saavutettiin. Kokonaisuutena pojat ovat hypänneet täällä kilpailussa ja harjoituksissa niin hyvin, että olemme hyvällä mielellä. Tätä joukkuetta ollaan vasta rakentamassa, Lahtinen kuvaili ja heitti esiin jopa yllätysmitalin mahdollisuuden lauantain joukkuemäestä.
    - Ensisijainen tavoite on parantaa viime vuoden kuudetta sijaa. Siitä on menty eteenpäin ja aivan selvästi meidät on täällä nyt noteerattu, Lahtinen sanoi.

Suomen mäkijoukkuetta nuorten MM-kisoihin nimettäessä otettiin huomioon myös mahdollisuus, että myös yhdistetyn kilpailijoista joku tai jotkut olisivat voineet osallistua myös erikoismäkeen. Näin ei nyt kuitenkaan tapahtunut.
    - Mäkijoukkueen pojat hyppäsivät harjoituksissa sen verran hyvin, että päädyimme tähän ratkaisuun yhteistuumin yhdistetyn valmennusjohdon kanssa, Lahtinen sanoi.
    - Joukkuemäen osalta tilanne on edelleen avoin ja joukkue valitaan myöhemmin, hän jatkoi.