Uutisen päiväys

29.12.2009← Takaisin

Oberstdorfin mäkikilpailuun suomalaiskotkilla hyvät asetelmat

Mäkiviikon ensimmäinen kilpailu käydään tiistain Oberstdorfissa. 5 mäkikotkaa lähtevät hyvissä asetelmissa knock-out kierrokselle. Kilpailusta karsiutunut Janne Happonen palaa kotimaisemiin harjoittelemaan, Kai Kovaljeff täydentää joukkuetta uuden vuoden kisasta eteenpäin.

Viisi suomalaiskotkaa kilpailee tämän illan Oberstdorfin kilpailussa. Suomalaiskotkilla hyvät asetelmat kilpailuun Knock-out parien osalta.

Mäkihypyn maailmancup 2009-10, Mäkiviikko
29.12.2009 Oberstdorf GER HS 137

Suomalaisten Knock-out -parit

Kalle Keituri- Johan Remen Evensen NOR
Jan Matura CZE-Ville Larinto
Peter Prevc SLO- Matti Hautamäki
Janne Ahonen- Michael Neumayer GER
Stephan Hocke GER – Harri Olli

Janne Happonen karsiutui kilpailusta ja palaa tänään 29.12. kotimaahan harjoittelemaan. Mäkiviikon Garmisch-Partenkirchinin osakilpailusta eteenpäin Suomen joukkuetta täydentää Kai Kovaljeff.
Päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi Janne Happosen kotiinpaluupäätös tehtiin parhaiden harjoitusolosuhteiden varmistamiseksi.
- Janne Happosen kanssa päädyttiin eilisen karsinnan jälkeen siihen ratkaisuun, että tässä kohtaa selkeästi paras ratkaisu on, että hän lähtee kotiin harjoittelemaan. Happonen tekee paluun maailmancupiin kun valmiudet ovat paremmat talvea kokonaisuutena ajatellen. Tänne jääminen ei olisi ollut hyvä ratkaisu. Harjoitusmahdollisuudet kiertueella ovat rajalliset, ja kotipaikalla paremmat mahdollisuudet löytää hyppyvire, totesi Väätäinen.

- Kai Kovaljeff on puolestaan esittänyt continental cupissa hyviä otteita ja uhkuu näytönhaluja päästä myös maailmancupiin. Kai Kovaljeff ansaitsee tässä kohtaa mahdollisuuden tulla kilpailemaan ja katsomaan mihin rahkeet riittää mäkiviikolla, kertoi Väätäinen Kovaljeffin valinnasta joukkueeseen.

Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com

Kilpailuaikataulu - Oberstdorf
Tiistai 29.12.2009

16.00 Koekierros
17.30 1. kilpailukierros
finaali ja palkintojen jako stadionilla

Kilpailulähetys MTV3:lla: 29.12.2009 MTV3 Mäkihypyn mc: Oberstdorf klo 17:10