Uutisen päiväys

5.2.2009← Takaisin

Nuorten MM-yhdistetyn voitto Italiaan - Härtull paras suomalainen

    Mäen ja yhdistetyn nuorten MM-kisat alkoivat torstaina Slovakian Strbske Plesossa yhdistetyn kilpailulla. Kisassa vei voiton Italian Alessandro Pittin. Suomalaisista paras oli Jim Härtull, joka oli 17:s.

    - Suomalaiset sortuivat mäessä yliyrittämiseen, harjoituksissa saatiin paljon parempia tuloksia. Ainoastaan Mikael Kuhlberg hyppäsi suurin piirtein omalla tasollaan, arvioi valmentaja Kari Jääskeläinen.

    - Jos joku luuli, että kisa on pelkkä mäkikilpailu, erehtyi kyllä. Tämä oli ihan oikeata yhdistettyä. Hiihdossa pehmeä rata vaati kunnon polkijoita. Täällä on sellainen +3 astetta ja sumuista, loskakeli. Meidän joukkueestamme Jim Härtull onnistui hiihdossa hyvin. Hän oli kymmenenneksi nopeain, mikä nosti hänet mäen 29. sijalta sijalle 17. Muiden suomalaisten sijoitukset olivat: 24. Mikael Kuhlberg (mäki 12.- hiihto 42.), 26. Lauri Asikainen (mäki 28. - hiihto 26.) ja 32. Joakim Lehto (mäki 33. - hiihto 37.).

    Kova hiihtäjä oli kilpailun voittajakin, Italian Asessandro Pittin. Hän oli mäen jälkeen 18:s, 54 sekuntia kärjestä jäljessä. Suurimman nousun teki 5 km nopeimmin hiihtänyt Norjan Ole-Christian Wendel. Hän nousi sijalta 44 viidenneksi. Kilpailussa sijoittui toiseksi Norjan Gudmund Strolien, mäen jälkeen neljäs ja hiihdon kahdeksanneksi nopein. Kolmas oli Saksan Fabian Riessle, mäessä 18. ja hiihdossa neljänneksi nopein.

    Nuorten MM-kisojen ohjelmassa on vielä yhdistetyn joukkuekilpailu lauantaina ja toinen henkilökohtainen kilpailu sunnuntaina, jolloin hypätään jälleen Srbske Pleson HS100 mäestä, hiihtomatka on tällä kertaa 10 km.

    - Joukkuekilpailuun täytyy miettiä taktiikkaa. Uskomme kyllä että saamme joukkueen taas omalle tasolleen, vakuutti Kari Jääskeläinen.

    Tulokset:
    Nuorten MM-kisat, Stbske Pleso SVK
    5.2.3009 yhdistetty HS100 ja 5 km V

    1. Alessandro Pittin ITA
    2. Gudmund Storlien NOR
    3. Fabian Riessle GER
    4. Gasper Perlot SLO
    5. Ole-Christian Wendel
    6. Marjan Jelenko SLO

    17. Jim Härtull
    24. Mikael Kuhlberg
    26. Lauri Asikainen
    32. Joakim Lehto