Uutisen päiväys

2.2.2018← Takaisin

Nuorten MM-kilpailut päätettiin alle 23-vuotiaiden osalta tänään yhdistelmähiihdoilla

Nuorten MM-kilpailut päätettiin tänään alle 23-vuotiaiden osalta yhdistelmähiihdoilla. Naisten kilpailuun starttasi kaksi suomalaista, Anna-Kaisa Saari ja Vilma Nissinen. Johanna Matintalo ei osallistunut kilpailuun lievän sairastumisen vuoksi.

Sijalle 18 hiihtänyt Anna-Kaisa Saari olisi toivonut itseltään hieman rohkeampaa hiihtoa.

- Olisin kaivannut vähän parempaa hiihto kokonaisuudessaan, etenkin vapaalla. Perinteinen oli aika lailla sellaista mitä pystyin tällä kunnolla ja perinteisen taidolla antamaan. Vapaasta olisin halunnut vähän rohkeampaa vauhdinjakoa ja uskallusta lähteä sinne korkeampia sijoja tavoittelemaan, mutta siihen ei nyt tänään riittänyt ihan rahkeet, kommentoi Saari.

Vilma Nissinen sai jälleen tehtyä kilpailussa tasaisen varman suorituksen.

- Ihan hyvä kisa oli tänään. Yritin siinä pertsalla lähteä aika rennosti ja hiihtää porukan mukana, aika pitkään pysyinkin siinä kärkiletkassa, mutta sitten siinä se kymppisakin porukka alkoi karkaamaan. Ajattelin, että ei uskalla lähteä siihen mukaan, ettei mene ihan yli, että jaksaa vielä vapaankin hiihtää hyvin. Ihan tyytyväinen olen tähän koko viikkoon, aika tasaista suorittamista eikä tullut mitään pahempia hyytymisiä. Tänään oli ehkä vähän löysää jo, ettei pystynyt mitään hirveätä rytminvaihtoa tekemään tai kiristämään vauhtia loppua kohti, kertasi Nissinen.

Miesten kilpailuun starttasivat Lauri GummerusJoni Mäki ja Lauri LepistöJuuso Haarala jätti kilpailun väliin Matintalon tavoin lievän sairastumisen vuoksi. Suomalaismiehistä vain Gummerus hiihti maaliin, Mäki ja Lepistö joutuivat keskeyttämään.

Lauri Gummerus oli kilpailun 18:s ja oli tyytyväinen päivän otteisiinsa.

- Olen tyytyväinen päivän suoritukseen, 20 sakkiin lähin tavoittelemaan. Alussa maltilla liikkeelle, ettei lähde pöljäilemään täällä korkealla. Pikku hiljaa sieltä noustiin ja saatiin asetelmat sille mallille, että pystyttiin siihen 20 sakkiin hiihtää. Pertsa meni tosi vahvasti ja suksen vaihdon jälkeen lähettiin roikkumaan siihen porukkaan, loppuun asti tultiin ja saatiin miestä vietyä ahtaalle. Raskas matka tuo 30 kilometriä tässä maastossa ja täällä vähän korkeammalla. Kisarata oli yksi rankimmista mitä oon tähän asti hiihtänyt, mukava päästä kokeilemaan tällaistakin välillä, kommentoi Gummerus.

Huomenna Gomsissa hiihdetään nuorten MM-kilpailuiden päätteeksi alle 20-vuotiaiden viestikilpailut.

Naisten tulokset

Miesten tulokset

 

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Anna-Kaisa Saari

Vilma Nissinen
Lauri Gummerus