Uutisen päiväys

28.2.2008← Takaisin

Nuorten MM-kilpailuissa ratkottiin yhdistetyn joukkuekilpailun ja naisten mäkihypyn mitalit

    Puolan Zakopanessa kilpailtiin torstaina nuorten MM-kilpailumitaleista yhdistetyn joukkuekilpailussa ja naisten mäkihypyssä.

    Suomi yhdeksäs nuorten MM-kilpailujen yhdistetyn joukkuekilpailussa

    Torstaina kilpailtiin nuorten MM-kilpailuissa Puolan Zakopanessa yhdistetyn joukkuekilpailu. Mäkiosuus hypättiin HS 94 mäessä. Kilpailun voitti Saksa. Suomalaisten hiihtovauhti ei vielä riittänyt kärkitaisteluun ja sijoitus oli lopulta kahdeksas. Paksu sohjokerros ja rankka reitti 1000 metrin korkeudella teki kilpailusta haastavan nuorelle joukkueelle. Suomen joukkueessa kilpailivat Joakim Lehto, Mikael Kuhlberg, Eetu Vähäsöyrinki ja Ville Tuppurainen. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 14 joukkuetta.

    Suomen joukkueen valmentaja Kari Jääskeläinen summasi päivän kilpailua

    - Mäkiosuus meni pojilta hyvin. Pääsimme ladulle viidentenä. Ville Tuppurainen ja Joakim Lehto tekivät hyvät hiihdot, Eetu Vähäsöyringin ja Mikael Kuhlbergin osuuksilla sijoitus hieman tippui. Olen luottavainen kyllä huomiseen sprinttikilpailuun. Mikäli pojat hyppäävät yhtä hyvin kaikilla on mahdollisuus sijoittua viidentoista-kahdenkymmenen parhaan joukkoon, kertoi Jääskeläinen.

    Päivän kilpailussa sattui harmillisia virheitä Japanin ja Itävallan joukkueilla. Japanin kolmannen osuuden hiihtäjä kiersi 1,2 kilometrin lenkin viiteen kertaan, ja tiputti ylimääräisen kierroksen myötä japanilaiset pronssilta. Itävalta ennätti jo juhlistaa toista sijaa, kunnes heidät hylättiin, koska yhden joukkueen urheilijan sukset oli leimannut Itävallan huoltomies. Urheilijoiden tulee itse leimauttaa suksensa.

    Nuorten MM-kilpailut Zakopane POL
    28.2.2008 Yhdistetyn joukkuekilpailu HS 94/4x5km
    1. Saksa
    2. Norja
    3. Italia
    8. Suomi

    Yhdistetyn kilpailuaikataulua on muutettu nuorten MM-kilpailuissa Zakopanessa. Sääennuste lauantaille on niin huono, että sprinttikilpailu on aikaistettu kilpailtavaksi perjantaina 29.2.


    Naisten mäkikisa miteltiin vaihtelevissa tuulissa

    Puolan Zakopanessa hypättiin torstaina nuorten MM-kilpailujen naisten mäkihypyn mitaleista. Kilpailu käytiin hankalissa olosuhteissa tuulen vaihdellessa 3 metriä vastaista ja takatuulta. Suomen Julia Kykkänen kärsi harmittavasti kelien vaihtelusta ja jäi kilpailussa tavoitteestaan. Kykkänen hyppäsi hienosti harjoituskierroksilla, sijoittuen niillä lupaavasti sijoille 12 ja 9.

    Valmentaja-isä Kimmo Kykkänen kertoi kilpailun jälkeen analysoineensa Julian hyppyjä yhdessä Pentti Kokkosen kanssa videolta.

    - Julian hypyt olivat todella hyvät, mutta kummun jälkeen hyppy ei enää vaan kantanut. Harmillista, että kilpailuun osuu näin huono tuuri sääolojen osalta, totesi Kykkänen.

    Julia Kykkänen oli luonnollisesti myös harmistunut

    - Olisin toivonut pääseväni pisteille, harjoitukset menivät niin hyvin.

    Julia Kykkänen osallistuu seuraavaksi Japaniin naisten Continental cupin kilpailuihin.

    Nuorten MM-kilpailut Zakopane POL
    28.2.2008 Naisten mäkihyppy HS 94
    1. Jaquel Seifriedsberger AUT 227.0
    2. Elena Runggaldier ITA 225.5
    3. Katja Pozun SLO 222,5
    32. Julia Kykkänen 62,5


    Tarkemmat tulokset FIS:n sivuilta www.fis-ski.com

    Linkki nuorten MM-kilpailujen järjestäjien sivuille www.tzn.com.pl