Uutisen päiväys

18.1.2009← Takaisin

Nuoria valittiin PM- ja EYOF-kisoihin

    Suomen Hiihtoliitto valitsi nuorten SM-kilpailuiden jälkeen myös hiihtäjiä alle 18-vuotiaiden arvokisoihin, PM-kilpailuihin Norjan Folldaliin ja EYOF:iin Puolan Slask-Beskidyyn.

    Nuorten katsastukset alkoivat sprintissä Lapinlahdella joulukuussa ja jatkuivat molempina päivinä Rokuan SM-kilpailuissa. Sen jälkeen valmentajat valitsivat PM-kisoihin kuusi tyttöä ja kuusi poikaa, EYOF:iin vastaavasti neljä tyttöä ja neljä poikaa. EYOF-kisoissa ovat mukana myös nuorten MM-kisoihin valitut Marjaana Pitkänen, Tanja Kauppinen ja Perttu Hyvärinen.
    ”Saimme sellaiset joukkueet sekä tytöissä että pojissa, että voimme tavoitella mitaleita ja sijoituksia kymmenen sakkiin jokaisella matkalla. Valinnoissa painotimme sitä, että on pystynyt jollain tavalla tekemään kovan tason suorituksen. Maria Grundvallissa on valtavasti potentiaalia ja 18-sarjalaisena aikuisten SM-sprintin välieräpaikka (loppusijoitus 11:s) on kova juttu. Sprinttikatsastuksessa Lapinlahdella hän ei tosin hiihtänyt, koska hänen jälki-ilmoittautumistaan ei otettu vastaan. Hän on varmasti mitaliehdokas sekä Norjassa että Puolassa”, valmentaja Ilkka Jarva taustotti.

    PM-kilpailuihin 30.1.-1.2. valittiin seuraavat hiihtäjät:
    Tytöt: Maria Grundvall IK Kronan, Linda Härkönen Iin Hiihtoseura, Elina Itkonen Ounasvaaran Hiihtoseura, Anni Kainulainen Kaipolan Vire, Anni Keisanen Lehtimäen Jyske, Jonna Vuorinen Pilkanmaan Pilke. Varalla: Eeva Palosaari Oulun Hiihtoseura.
    Pojat: Ristomatti Hakola Kankaanpään Urheilijat, Olli Hiidensalo Vantaan Hiihtoseura, Mika Kantele Hollolan Urheilijat, Sami Lähdemäki Saarijärven Pullistus, Victor Lövdahl IF Femman, Iivo Niskanen Vieremän Koitto. Varalla: Jonne Seppänen Vaalan Karhu.

    Ohjelma ja lisätietoja:http://www.folldal-if.no/Default.asp?WCI=DisplayGroup&WCE=72&DGI=72

    Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleihin (EYOF) Puolan Slask-Beskidyyn 14.-21. helmikuuta valittiin seuraavat maastohiihtäjät:
    Tytöt: Maria Grundvall IK Kronan, Tanja Kauppinen Leppävirran Viri, Anni Keisanen Lehtimäen Jyske, Marjaana Pitkänen Vieremän Koitto. Varalla: Anni Kainulainen Kaipolan Vire.
    Pojat: Ristomatti Hakola Kankaanpään Urheilijat, Perttu Hyvärinen Riistaveden Urheilijat, Sami Lähdemäki Saarijärven Pullistus, Iivo Niskanen Vieremän Koitto. Varalla: Victor Lövdahl IF Femman.

    Tarkempi ohjelma ja lisätietoja: http://www.slask-beskidy.pl/uk/program.htm