3.2.2006← Takaisin

Northugille kolmas mestaruus

Norjan Petter Northug otti Kranjista kaiken mahdollisen eli kolme henkilökohtaista mestaruutta. Tänään hän vie nimiinsä takaa-ajon voiton. Suomalaisista paras oli Martti Jylhä, 20:s.

Norjan Petter Northugin henkilökohtaisten nuorten maailmanmestaruuksien määrä nousi viiteen, kun hän perjantaina voitti Kranjissa alle 20-vuotiaiden takaa-ajon. Kranjista hänellä voitot myös perinteiseltä kympiltä ja sprintistä. Viime vuonna Rovaniemellä hän voitti 10 km (v) ja takaa-ajon ja oli sprintissä toinen.

Toiseksi tullut venäläinen Ilja Tshernousov jäi 5,3 sekuntia voittajasta. Tshekin Martin Jaks otti pronssia (-11,5).

Jylhä jäi voittajasta 2.01,4 minuuttia. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 28:s (-2.22,0), Teemu Kalliojärvi 43:s (-3.38,7) ja Iiro Vilhunen 57:s (-5.13,8).
Jylhän sijoitus oli kymmenen hujakoilla vaihtoon tultaessa, mutta vapaalla muutama kilpakumppani pääsi livahtamaan ohitse.
- Tänään oli sellainen rutiinisuoritus. Sijoitukseen en ole täysin tyytyväinen. Suksi oli hyvä ja pertsa kulki hyvin, mutta vapaan ensimmäinen kierros oli vaikea, Jylhä kertoi.

Alle 20-vuotiaiden päävalmentaja Mika Tuononen myönsi, ettei kilpailupäivä sujunut aivan niin, kuin hän olisi toivonut.
- Ei ole sitä, mitä tultiin hakemaan. Nooralta ja Ullalta hiihtona ihan ok. Marttikin hiihti perinteisen erinomaisesti, mutta sijoituksiin ei voi olla tyytyväinen. Viesteissä lähdetään kuitenkin taistelemaan, Tuononen selvitti.