Uutisen päiväys

26.2.2007← Takaisin

Norjan Vossissa lasketaan kaksi kumparekisaa

Norjan Vossissa kilpaillaan kumparelaskun maailmancup-pisteistä myös perjantaina 2.3. Kansainvälinen hiihtoliitto hyväksyi järjestäjien pyynnön saada järjestää perutun half pipe-kilpailun paikalla ylimääräinen kumparekilpailu. Näin ollen Norjassa kisataan perjantaina ja lauantaina.

Suomalaislaskijat jättivät Kanadan Apexissa käydyn maailmancupin kilpailun väliin. Joukkue viimeisteli kuntoaan Rukalla, Atlantin toisella puolella kilpailemisen sijaan.
- Leiri meni hyvin. Rukalla oli kylmä ja hyvä keli treenata. Rinne oli kovettunut erittäin vaativaksi ja nopeaksi. Leirillä viimeisteltiin kuntoa ja pidettiin laskutuntumaa yllä. Nyt ollaan kunnossa, kun kauden tärkeimmät kisat lähestyvät, kertoi päävalmentaja Pekka Lehtikallio.

Sami Mustonen oli tyytyväinen Rukan leiriin ja erityisesti siihen, että joukkue harjoitteli kotimaassa eikä kilpaillut yhdeksän tunnin aikaeron päässä Kanadassa.
- Leirillä lasku kulki vanhaan malliin eli erittäin hyvin. Hyppyjä ja laskua hiottiin. Oli erittäin hyvä ratkaisu treenata kotimaassa, kun nytkin Japanin aikaerosta toipumiseen on mennyt viikon verran aikaa. Nyt mennään kisaamaan hyvin levänneenä ja harjoitelleena, joten mukava on lähteä. Norjasta sitten Helsingin kautta kohti Madonnaa, kertoi Rovaniemeltä tavoitettu Sami Mustonen.

Kumparejoukkue Vossin kilpailuihin koostuu ainakin neljästä urheilijasta. Juuso Lahtela, Eemeli Kallas, Tapio Luusua ja Sami Mustonen ovat varmoja lähtijöitä. Myös Arttu Kiramo on ilmoitettu joukkueeseen, mutta Artun kisaaminen on kiinni terveystilanteesta. Arttu on sairastunut flunssaan ja kisaa Norjassa, mikäli on terveenä. Suomen joukkue matkustaa Norjaan keskiviikkona.

Tulevan viikonlopun maailmancup-kilpailun jälkeen on tiedossa myös kokonaisuudessaan Madonna di Campiglion MM-kisoihin lähtevä joukkue. Ensimmäiset urheilijat joukkueeseen nimetään jo tällä viikolla.

AIKATAULU MC-VOSS

Perjantai 2.3.2007

10.30 kumpareiden alkukilpailu
14.30 kumpareiden finaalit

Lauantai 3.3.2007

10.30 kumpareiden alkukilpailu
14.30 kumpareiden finaalit