Uutisen päiväys

23.8.2009← Takaisin

Norjalaiset hyvässä vireessä Zakopanessa – Harri Olli paransi viidenneksi

    Mäkihypyn FIS kesä GP jatkui sunnuntaina Zakopanessa. Norjalaishyppääjillä oli hieno päivä ja Harri Olli viilasi tekniikaansa lauantaista sijoittuen kilpailussa viidenneksi.

    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix Puolan Zakopanessa oli sunnuntaina norjalaisjuhlaa. Anders Jacobsen voitti kilpailun 136.5 ja 127.5 metrisillä hypyillä. Itävallan Gregor Schlierenzauer oli kilpailussa toinen ja kolmanneksi hyppäsi Norjan Johan Remen Evensen. Norjalaismenestystä täydensi neljänneksi sijoittunut Tom Hilde. Suomen Harri Olli paransi hyppäämistään lauantaista ja oli kilpailun viides. Ollin hypyt kantoivat 127 ja 124.5 metriä.

    Päävalmentaja Janne Väätäinen kehui Harri Ollin parantaneen tekniikkaansa lauantaista ja muutenkin Ollin asennetta hyppäämiseen.
    - Tämä oli Harrin paras GP-kilpailu tänä kesänä teknisesti. Harri tutki eilen illalla vanhempia videoita läpi ja löysi ylämäen laskuasennosta pienen eron. Harri ”viilasi” vähän laskuasentoa ja onnistui tänään selkeästi paremmin. Tästä nyt vaan kotiin treenaamaan ja hiomaan rytmiä ja tekniikkaa. Harrin asenne on kohdallaan ja hän on kärsivällinen ja luottavainen tulosten vielä paranevan tuosta, totesi Väätäinen tyytyväisenä.
    Norjalaisten hyvästä tulostasosta päävalmentaja ei ollut yllättynyt.
    - Kyllä tämä norjalaismenestys on ollut ihan odotettua, heillä on täällä kärkiryhmä ja ovat saneet hyvän meiningin päälle siinä. Niin uskon myös meillä olevan parin kuukauden päästä, sanoi Väätäinen luottavaisena.
    Juha-Matti Ruuskanen loukkaantui perjantaina lentopalloharjoituksissa, mutta pystyi hyppäämään vielä harjoitukset ja karsinnat. Nilkka on nyt kuitenkin ärtynyt ja Ruuskanen menee maanantaina Suomessa tutkimuksiin.
    Tuloskooste
    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2009
    23.8.2009 Zakopane HS 134
    1. Anders Jacobsen NOR 264.3
    2. Gregor Schlierenzauer AUT 261.7
    3. Johan Remen Evensen 252.4
    5. Harri Olli 243.4
    35. Sami Niemi 101.1
    42. Kai Kovaljeff 97.5

    Tulokset www.fis-ski.com
    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix seuraavat osakilpailut käydään Hakubassa(JPN) 29.-30.8.2009.