Uutisen päiväys

7.2.2009← Takaisin

Norja vei nuorten MM-kisojen joukkueyhdistetyn - Suomi kymmenes

    Norja voitti nuorten MM-kisojen joukkueyhdistetyn Strbske Plesossa, Slovakiassa. Suomi oli mäen jälkeen kolmas, mutta putosi hiihdossa sijalle kymmenen.

    Suomen joukkue, Joakim Lehto, Lauri Asikainen, Jim Härtull ja Mikael Kuhlberg, oli yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuuden jälkeen kolmas. Hiihto 1350 metrin korkeudessa ja lähes 10 asteen lämmössä ei kuitenkaan suomalaisilta sujunut ja sijoitus putosi kymmenenneksi.

    - Jim Härtull ja Lauri Asikainen hiihtivät omalla tasollaan. Muille hiihto näissä olosuhteissa oli liikaa. Mikael Kuhlbergin ja Joakim Lehdon hiihto ei sujunut. Joakim oli niin huonossa kunnossa, että päätimme, että hän ei kilpaile huomenna henkilökohtaisessa kilpailussa, sanoi valmentaja Kari Jääskeläinen.

    - Eteenpäin on kuitenkin menty. Viime vuonna oltiin mitalista seitsemän minuutin päässä, nyt jäätiin pronssista vajaat kolme minuuttia, Jääskeläinen jatkoi.

    Mäen ja yhdistetyn nuorten MM-kisat päättyvät sunnuntaina toiseen henkilökohtaiseen yhdistetyn kilpailuun, jossa mäen lisäksi hiihdetään 10 km.

    Nuorten MM-kisat
    Strbske Pleso SVK 7.2.2009
    Joukkueyhdistetty

    Tulokset:

    1 Norja
    2. Ranska +59,5
    3. Saksa + 1.31,9

    4. Itävalta +1.48,2
    5. Italia + 1.58,2
    6. Tshekki + 2.31,8
    10. Suomi + 4.02,5

    Tulokset: www.fis-ski.com