Uutisen päiväys

24.3.2013← Takaisin

Niskanen takaa-ajon viides, kolme naista yhdeksän sakissa

Kauden viimeinen maailmancupin kisa sujui suomalaisnaisilta loistavasti. Kerttu Niskanen oli takaa-ajon viides, Anne Kyllönen kahdeksas ja Krista Lähteenmäki yhdeksäs. Kyllönen nousi myös palkintopallille noutamaan maailmancupin pitkien matkojen viidennestä sijasta palkinnon, kokonaismaailmancupissa hän oli parhaana suomalaisena seitsemäs.

Maailmancupin viimeisen osakilpailun paras suomalainen oli viidenneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen, joka taisteli loppusuoralla neljännestä sijasta Heidi Wengin kanssa. Niskanen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa takaa-ajon vapaan kympillä ja siihen, että hän pystyi tulemaan lopun Wengin mukana ilman suuria vaikeuksia.
- Takaa-ajossa täytyy muistaa, että kärkihiihtäjät lähtevät ladulle yksin, mutta takaa tulee kovia ryhmiä, jotka saavat toisistaan etua. Lähdin tekemään omaa rentoa suoritusta ja onnistuin siinä. Tiesin, että Heidi tulee takaa kiinni ja ohi. Tarrauduin siihen kantaan ja hiihdettiin loppuun asti yhdessä. Eikä tehnyt niin tiukkaa edes roikkua siinä, Niskanen iloitsi.
Niskasen kausi päättyi nousujohteisesti. Hyvä vire löytyi juuri MM-kisojen kynnyksellä Davosin maailmancupissa.
-Mukavampi näin päin, että kausi on nousujohteinen kuin niin, että alkukaudesta kulkisi ja loppukaudesta ei. Nyt saan hyvillä mielin huilata ja aloittaa harjoituskauden, Niskanen mietti.

Tänään kisassa kahdeksanneksi hiihtänyt Anne Kyllönen ei pystynyt vastaamaan takaa tulleen Wengin vauhtiin ja hiihtikin suuren osaa kisasta yksi. Nainen oli kuitenkin kisan jälkeen yhtä hymyä. Viime kaudella maailmancupissa 21:nneksi sijoittunut Kyllönen nousi kokonaiscupissa seitsemänneksi ja pitkien matkojen cupissa hän oli peräti viides.
- Tämä on jokaisen hiihtäjätytön unelma. Tänään pääsen palkintojen jakoon pokkaamaan kristallia viidennestä sijasta.
Kova nousu naishiihtäjien kärkikastiin antaa uskoa tekemiseen, mutta rauhalliseen tyyliinsä Kyllönen toppuuttelee suurimpia odotuksia ja pitää päänsä kylmänä.
- Se on varmaa, että tämä oli urani suurin harppaus ja tästä eteenpäin etenemme varmasti pienemmillä askelilla, Kyllönen rauhoittelee olympiavuoteen kohdistuvia odotuksia.
- Koko kausi on ollut aivan mahtava. Minulla on ollut mahtava maajoukkue takana tukemassa ja leireillä tyttöjen kanssa on ollut aivan huippua.

Miesten 15 kilometrin vapaan takaa-ajossa Matti Heikkinen hiihti kahdeksanneksitoista.
- Tästä päivästä voi sanoa, että edessä oleva juna lähti liian kovaa liian aikaisin, enkä ihan ehtinyt siihen mukaan. Takaa tuli sitten seuraava juna, jonka mukana hiihdin tämän päivän kisa. Kausi oli kokonaisuutena tasainen ja ihan ok, podiumpaikka oli monta kertaa lähellä, mutta siihen ei nyt tällä kertaa kyetty. Ensi kaudeksi pitää tasoa nostaa, Heikkinen summasi kisan ja kauden.

Lisää suomalaistunnelmia: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-falunin-takaa/

PS. Maastohiihdon maailmancup-kausi on ohi, mutta kovat kisat jatkuva vielä SM-laduilla Kontiolahdella 5.-7.4. ja Suomen Cupin finaali hiihdetään Rukalla 13.-14.4.