Uutisen päiväys

2.3.2013← Takaisin

Niskanen seitsemäs 30km perinteisen MM-kisassa

Kerttu Niskanen oli paras suomalaisnainen, kisojen osalta naisten päätöslajissa, perinteisen 30 kilometrin massalähdössä. Anne Kyllönen oli kahdeksas ja Aino-Kaisa Saarinen hiihti 17:nneksi. Krista Lähteenmäki keskeytti viimeisellä kierroksella.

 - Oli sijoitusta parempi kuin Kollenilla. Tänään oli raskas rata ja keli. Olen tyytyväinen, että omasta mielestä jaksoin ihan kiitettävästi, Kerttu Niskanen kertoo.
Niskaselle meni kisan aikana taktiikka uusiksi. Hänellä oli aikomuksena vaihtaa sukset vain kerran 15 ja 20 kilometrissä.
- Kaikki kärkihiihtäjät menivät kympin jälkeen vaihtoon, niin luin sitä tilannetta niin, että menin sinne itsekin.

Val di Fiemmeen jokaiselta matkalta sijoitusta kärkikymmenikköön tavoitellut Anne Kyllönen hiihti lauantaina kahdeksanneksi
- Hyvä, että sain MM-kisojen loppuun onnistuneen suorituksen. Tästä on hyvä jatkaa maailmancupin loppuihin kisoihin. Jokaiseen kisaan lähden hakemaan suurinta mahdollista pistepottia, Kyllönen kertoo.

Seitsemänneksitoista hiihtäneellä Aino-Kaisa Saarisella odotti suksien vaihto -boksissa yllätys, kun hän tuli ensimmäiseen vaihtoon. Saksalainen kilpasisar Nicole Fessel oli Saarisen paikalla.
- Jouduin siinä odottamaan, että Fessel peruuttaa pois boksista. Onneksi ei sentään ehtinyt ottaa mun suksia, Saarinen ihmetteli kisan jälkeen merkintöjen epäselvyyttä.
- Mutta ei minun kisa siihen tänään kaatunut. Lihaksisto ei toiminut ollentaan. Aina kun tuli happoa, niin löi koko kropan kramppiin, joka vei hiihdosta rentouden ja samalla vauhdin.

Neljäntenä suomalaisena ladulle lähtenyt Krista Lähteenmäki keskeytti kisan viimeisellä kierroksella 25 hiihdetyn kilometrin jälkeen.
- Huutelin jo aiemmin valmentajille, että mitä mä  teen, kun ei mikään toimi. Sain liian vahvaa urheilujuomaa ja se totaalikramppi viiden kilometrin jälkeen. Ei saanut henkeä enää kuin pintapuolisesti, niin se on yllättävän vaikeaa hiihtää näihin maastoihin.

Lisää naisten kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/naisten-kommentit-30km-perinteis/