Uutisen päiväys

20.3.2013← Takaisin

Niskanen kolmanneksi Tukholman sprintissä, kolme suomalaista finaalissa

Suomalaisnaisilla oli hieno päivä Tukholman perinteisen sprintissä. Kerttu Niskanen oli kolmas, Anne Kyllönen neljäs, Mona-Liisa Malvalehto kuudes. Naisilla oli suloisenkatkera päivä, sillä kaksi viimeksi mainittua kaatuivat finaalissa.

Kerttu Niskanen nousi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin palkintopallille henkilökohtaisella matkalla. Niskanen hiihti Tukholmassa perinteisen sprintissä kolmanneksi. Edelle ehtivät Puolan Justyna Kowalczyk ja Norjan Marit Björgen.
- Koko päivän oli hyväntuntoista menoa. Aika-ajossa hiihdin uran parhaan sijoituksen ja tänään oli ensimmäinen päivä, kun pääsin maailmancupin sprintissä finaaliin, Niskanen iloitsi.
Aamulla nainen oli vitsaillut Aino-Kaisa Saariselle, ettei taida hiihtää ollenkaan.
- Aamulla oli hirveä myrsky, kun heräsin. Sanoinkin mun kämppäkaverille Aikulle, että onko meidän pakko lähteä tuonne myrskyyn, Niskanen nauraa.
Finaalissa nainen sai täpärästi vältettyä kaatumisen, jossa oli mukana finaalin kaksi muuta suomalaishiihtäjää.
- Tytöillä oli huonoa tuuria, kun kaatuivat minä meinasin mennä itse siihen samaan läjään, mutta sain puikahdettua välistä.

Finaalissa nähtiin kolme suomalaisnaista, joista Anne Kyllönen sijoittui neljänneksi ja Mona-Liisa Malvalehto kuudenneksi. Molemmat olivat tehneet koko päivän vakuuttavan tasaista ja nousujohteista tulosta, mutta finaalissa vauhti hukkui kaatumiseen.
- En oikein tiedä mitä siinä tapahtui. Suksi otti johonkin kiinni, en tiedä oliko se kivi, johon tökkäsi vai ottiko pitovoide irtolumeen, mutta nurin menin, Kyllönen kertoo.
Hyvä hiihto nosti kuitenkin naisen sprintticupissa viidenneksi.
- Vie se vähän pettymystä pois. Tänään hiihto kulki. Näitä tuntemuksia olen odottanut Fiemmestä saakka. Oli ihana huomata, ettei kunto ole kadonnut minnekään, mutta harmittaa, kun sitä ei päässyt tänään loppuun saakka näyttämään, Kyllönen mietti.
Malvalehto oli pettynyt. Sijoitus tyydytti, mutta finaaleja kohti parantunut hiihto antoi lupauksia paremmasta.
- Finaalissakin meno tuntui hyvältä aina siihen mäkeen saakka. Kertaakaan ei ole kauden aikana harmittanut niin paljon kuin tänään. Harmittaa ihan älyttömästi, vaikka sijoitus on hyvä, mutta kun tänään olisi ollut enempäänkin mahdollisuus.
Falunissa Malvalehto aikoo hiihtää kaikki matkat.
- Kun sinne kerran lähden, niin hiihdetään. Kuolema kuulemma tulee vapaan kympillä, Malvalehto naurahti.

Krista Lähteenmäki sijoittui Tukholmassa 14:nneksi.
- Tuollaista perushiihtoa voi tehdä, mutta kunnolla kovaa ei voi mennä. Ei tässä mitään ihmeitä tehdä ennen Falunia, mutta taistelleen nyt muutama kisa vielä kesälomaa odotellessa, Lähteenmäki kertoo.
Aino-Kaisa Saarinen hiihti tänään 29:nneksi:
- Olisi pitänyt käsillä jaksaa painaa enemmän, mutta mulla oli eväät kyllä syöty. En muista milloin olisi Tukholmassa ollut näin kylmä keli ja kova tuuli. Ihan hyvin siellä silti pystyi hiihtämään, mutta navakkaa tuulta oli koko ajan, Saarinen kertoi.

Riikka Sarasoja-Lilja karsiutui erävaiheesta ollen aika-ajojen 37:s. Ainoana miehenä osallistumisoikeuden kauden viimeisiin kisoihin saanut Matti Heikkinen sijoittui karsinnassa 35:nneksi.

Lisää kommentteja: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-tukholman-spr/