14.9.2014← Takaisin

Niemi viikonlopun tuplamestari

Lahden mäkihypyn ja yhdistetyn kesä SM-kisaviikonlopun päätti erikoismäen kisa. Mestaruusmitali pujotettiin Ounasvaaran Hiihtoseuran Sami Niemen kaulaan. Hopealle hyppäsi Kuusamon Erä-Veikkojen Lauri Asikainen ja SM-pronssille Puijon Hiihtoseuran Sami Heiskanen.

Sami Niemen ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi 119,0 metriä ja hän sai siitä 119,4 pistettä. Toisella kierroksella Ounasvaaran Hiihtoseuran mäkihyppääjä leiskautti 127-metrisen hypyn, jonka tuomat 136,3 pistettä riitti nostamaan miehen kesä mestariksi yhteispistein 255,7. ”Hyvä ja tiukka kisa loppuun saakka. Selvästi koko meidän joukkueelta tason nosto, oli tasaista ja saatiin ihan kilpailufiilis päälle. Tuntui hyvältä voittaa.” Lauantaina mies oli mukana voittamassa joukkuemäen Suomen mestaruutta.

Omista hypyistään mies löysi pientä viilattavaa. ”Ensimmäisessä hypyssä oli vähän takatuulta ja hillitymmät vauhdit, mutta molemmat hypyt olivat hyvät.  Vanha virhe meinasi vaivata eli ryhdikkäämpänä pitää olla.”

Kesäkisassa SM-hopeaa hyppäsi Lauri Asikainen, jonka 120,0- ja 124,5-metriset hypyt toivat yhteensä 253,0 pistettä.

Kisan pisimmän hypyn ja huimimman parannuksen ensimmäisen kierroksen hyppyynsä teki kuitenkin pronssia ottanut Sami Heiskanen, jonka sukset raapaisivat muovia vasta 129,0 metrin kohdalla ensimmäisen hypyn kannettua 116,5 metriä. Puijon Hiihtoseuran hyppääjä nousi kolmanneksi yhteispistein 246,8.

Päävalmentaja Jani Klingan mukaan Samien Niemi ja Heiskanen roima tulosparannus toiselle kierrokselle oli useamman osatekijän summa: ” Olosuhteet sattuivat kohdalleen ja hyppääminenkin oli molemmilta parempaa. Meni vähän paremmin molemmat, niin se näkyy sitten tuloksissa.”

Kaiken kaikkiaan kisaviikonloppu oli mäkihypyn osalta onnistunut, lauantain joukkuekisassa mukana oli peräti 13 nelihenkistä joukkuetta. ”Tänään oli kisassa paljon hyppääjiä ja joukkuemäessä paljon joukkueita, mikä tavallaan näkyi myös hyppäämisen tasossa. Nyt on nousemassa paljon nuoria urheilijoita, jotka hyppäävät jo hyvällä tasolla ja tulevat haastamaan myös meidän kärkihyppääjiä. Se kyllä lämmittää kaikista eniten tässä viikonlopussa mieltä. Näyttää kyllä hyvältä, kun nuorissa on selvästi menty eteenpäin.”

Tuoreen Suomen mestarin mietteet olivat samansuuntaiset.  ”Aina kun voittaa tuntuu hyvältä, tietää, että suunta on oikea. Onhan se kiva voittaa, kun on kunnon kisa. On se positiivinen näkyyn omaankin silmään, kun on paljon porukkaa ja taso nousussa. Varsinkin koekierroksella, kun oli kovemmat vauhdit, niin meidän continental cupin porukka näytti. Sieltä alkaa kovia uusia nuoria nousta”, Niemi iloitsee.