Uutisen päiväys

12.1.2007← Takaisin

Nathan Roberts voittoon Deer Valleyssa

Alkuviikon auringon paiste oli mennyttä, kun Utahin Deer Valleyssa laskettiin kumparelaskun maailmancupin toinen osakilpailu. Taivaalta tulvi lunta, mikä tuntui juhlalta kesäisen Euroopan rinnalla.

USA:n Nathan Roberts laski kisan voittoon ja toiseksi sijoittui Ranskan Gregoire Dufosse ennen kolmanneksi laskenutta Japanin Osamu Uenoa. Suomalaisista paras oli Sami Mustonen, jonka sijoitus oli 13. Naisissa voiton vei toistamiseen tällä kaudella USA:n Shannon Bahrke. Toinen oli Kanadan olympiavoittaja Jennifer Heil ja kolmas Hannah Kearney USA.

 

Karsinnan jälkeen kaikki näytti suomalaisittain hyvältä, vaikka finaaliin ei selvinnyt kuin Sami Mustonen ollen karsinnan kolmas. Alkukilpailun taso oli kova ja pienikin virhe tiputti laskijan toisensa jälkeen ulos 16 laskijan finaalista. Finaalin ulkopuolelle jäi monta kovaa nimeä, kuten Alexandre Bilodeau, joka kaatui toisen hyppynsä.

 

Taso maailmancupissa on kova ja kärki tasainen. Finaalin 13 parasta laskijaa oli 1,2 pisteen sisällä. Sami Mustosen palkintopallisija kaatui finaalissa toisen hypyn alastuloon.
- Samin puolesta harmittaa pirusti. Lasku oli taas podiumtavaraa, toisen hypyn alastulossa Samin sukset tarttuivat pehmeään lumeen. Pieni mitätön virhe, jolle ei voinut mitään. Se erotti tänään meikäläisen palkintosijasta, jota täältä odotin. Kertoi päävalmentaja Pekka Lehtikallio lumipyryn keskeltä.

 

Muut suomalaiset laskivat vaativan Deer Valleyn mäen turhan pehmeästi. Tapio Luusua jäi lähimmäksi finaalipaikkaa vain 0,48 pisteen päähän sijoittuen lopulta karsinnan 21:nneksi. Luusuan lasku oli hyvä, mutta hyppypisteet tiputtivat hänet tällä kertaa finaalin ulkopuolelle.
- Suoraan sanottuna olen pettynyt muiden kuin Samin laskuihin. Aivan liian pehmeitä laskuja ja kaikista jäi jotain puuttumaan. Kukaan nuoremmista ei päässyt tänään omalle tasolle. Ei saatu kuin yksi mies finaaliin ja tavoitteena oli saada mies pallille, se jäi tänään saavuttamatta, kertoo Lehtikallio.

 

Lauantaina Deer Valleyssa lasketaan parikumpareet. Karsinta lauantain kilpailussa lasketaan kuten tänäänkin. Finaali lasketaan mies miestä vastaan.
- Lauantaina on taas uusi päivä ja kisa. Pitkään aikaan ei ole parikumpareita maailmancupissa laskettu, joten mitä vaan voi tapahtua, lopettaa Lehtikallio.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/