Uutisen päiväys

30.5.2020← Takaisin

Naisten yhdistetylle oma valmennusryhmä - tavoitteena olympialaiset 2026

Yhdistetyn maajoukkueryhmiä on täydennetty Olympiakomitean tukipäätösten jälkeen. Suurin muutos näkyy naisten yhdistetyssä: seitsemän urheilijaa rakentaa urheilijan polkuaan kohti vuoden 2026 olympialaisia valmentaja Lasse Moilasen johdolla.

Naisten joukkueen harjoitteluraami rakentuu valmennuksen osaamiselle, jota miesten maajoukkueissa on noudatettu pitkään - nyt kuitenkin uudella mäkihyppyvalmennuksen painotuksella, jota Falko Krismayr tuo tuoreena mäkivalmentajana.

Naisten joukkueen ikäjakauma on suuri, 13-17 ikävuotta. Projekti 2026 -joukkueen valmentaja Lasse Moilanen nostaakin esille joukkueen kehitysvaiheen kartoittamisen ja yksilöllisen valmennuksen aloittamisen.

"On huomioitava, että joukkue on todella nuori ja ikäjakauma suuri. Potentiaalia on valtavasti, ja siksi on hienoa, että ryhmä perustettiin. Voimme edetä nyt tämän tiimin tarpeiden ehdoilla, etsiä sopivia mäkiä ja harjoittelukuormaa käyttäen kuitenkin samoja testejä, mittaristoja ja muun muassa taitoharjoittelun raameja kuin miesten a-maajoukkue", kertoo Moilanen.

Yhdistetyssä tasapainoillaan kahden erilaisen lajin äärirajoilla, jolloin optimaalisen harjoittelun löytäminen jokaiselle vaatii panostuksia.

"Nyt meillä on naisten kanssa oma suunnitelma, valmentaja ja budjetti. Toimimme hyvässä yhteistyössä myös tiedonjaon kannalta miesten maajoukkueiden kanssa, mutta pystymme panostamaan kehitysvaiheessa oleviin nuoriin urheilijoihin paremmin", jatkaa Moilanen.

Naisten Projekti 2026 -ryhmän lisäksi nyt valittiin Puolustusvoimien Urheilukoulun kanssa yhteistyössä toimiva yhdistetyn haastajaryhmä, nuorten maajoukkue sekä Hopeasompa-ryhmä.

Ryhmien valmennuksen painopisteitä ovat määrällisesti ja laadullisesti hyvä yhteisharjoittelu etenkin kestävyysharjoittelussa sekä hyppäämistä kehittävät tukitoimet ja harjoittelu useista eri mäistä.

Nuorten maajoukkueessa korostuu erityisesti hyppäämisen harjoittelu ja tavoitteena onkin jatkaa hyvää suuntausta hyppäämisen osalta, kehittää fyysisiä ja psyykkisiä valmiuksia kansainvälisen vaatimustason hyppäämiseen.

Haastajaryhmän, nuorten maajoukkueen sekä Hopeasompa-ryhmän valmennuksesta vastaavat Vuokatissa toimivat nuorten olympiavalmentajat (NOV) Antti Kuisma ja Jouni Kaitainen


Yhdistetyn valmennusryhmät 2020-2021 (a-maajoukkueen lisäksi)

Haastajaryhmä (3)
Atte Kettunen, Jyväskylän Hiihtoseura
Olli Salmela, Ounasvaaran Hiihtoseura
Jesse Pääkkönen, Puijon Hiihtoseura

Valmentajat: Antti Kuisma ja Jouni Kaitainen

Nuorten maajoukkue (6)
Otto Niittykoski, Ylistaron Kilpa-Veljet
Waltteri Karhumaa, Ounasvaaran Hiihtoseura
Rasmus Ähtävä, Lahden Hiihtoseura
Timi Heiskanen, Ounasvaaran Hiihtoseura
Herman Happonen, Puijon Hiihtoseura
Arsi Tietäväinen, Kiteen Urheilijat

Valmentajat: Antti Kuisma ja Jouni Kaitainen

Tytöt Projekti 2026 (7)
Alva Thors, Vörå If
Annamaija Oinas, Taivalkosken Kuohu
Minja Korhonen, Siilinjärven Ponnistus
Nonna Laitinen, Lahden Hiihtoseura
Hertta Luoma, Alahärmän Kisa
Julia Äikiä, Jyväskylän Hiihtoseura
Selina Kähkönen, Lahden Hiihtoseura

Valmentaja: Lasse Moilanen

Hopeasompa-ryhmä
Valtteri Holopainen, Siilinjärven Ponnistus
Erno Tietäväinen, Kiteen Urheilijat
Eeli Keränen, Jyväskylän Hiihtoseura
Juho Ojala, Siilinjärven Ponnistus
Jere Kukkonen, Lahden Hiihtoseura
Peter Räisänen, Taivalkosken Kuohu
Eemeli Kurttila, Taivalkosken Kuohu
Elli Seppänen, Alahärmän Kisa
Anna Kerko, Helsingin Mäkihyppääjät
Elsa Thors, Vörå If
Vuokko Hyvärinen, Jyväskylän Hiihtoseura

Valmentajat: Jouni Kaitainen ja Antti Kuisma

Kuva: Corinna Heitmüller