Uutisen päiväys

24.10.2008← Takaisin

Naisten alppihiihtomaajoukkue luottavaisena Söldenin rinteeseen

    Kauden 2008-2009 alppihiihdon maailmancup avataan lauantaina Itävallan Söldenissä naisten suurpujottelulla. Lumitilanne Söldenissä ei ole ollut aiempiin vuosiin nähden erityisen hyvä, mutta järjestäjien useiden miljoonien eurojen panostukset lumetusjärjestelmään ovat kannattaneet.

    Suomen naisten alppihiihtomaajoukkue pääsi harjoittelemaan Söldenin kisarinteeseen viimeksi reilu viikko sitten. Sen jälkeen järjestäjät ovat tehneet kovasti töitä rinteen laittamiseen kisakuntoon.

    “Nyt rinne on huomattavasti kovempi mitä se oli aikaisemmin, kun pääsimme siihen treenaamaan. Pinta on vähän epätasainen, mutta hyvin siinä pystyy laskemaan” naisten joukkueen nuorempi puolisko Sanni Leinonen toteaa.

    Kerran toiselle kierrokselle suurpujottelussa yltäneellä Leinosella on vahva usko onnistumiseen huomenna:
    “Ehdottomasti huomenna haluan kaksi kisalaskua laskea ja tunne omasta laskemisesta on hyvä, joten onnistumiseen on erinomaiset mahdollisuudet. Kisasukset olen valinnut jo hyvissä ajoin, joten välinepuolella on myös kaikki kunnossa”

    Myös Tanja Poutiainen lähtee luottavaisena huomiseen kilpailuun ja tänään suoritettu rinteen katselmus oli sujunut hyvin.

    “Paljon on treenattu ennen kauden alkua, joten onhan se jo aikakin päästä aloittamaan kilpailukausi. Omat odotukset ovat korkealla, mutta ensin pitää laskea kaksi kovaa laskua ja sen jälkeen katsotaan tulokset” juuri juoksulenkille lähdössä ollut Poutiainen kertoi.

    Sen verran Poutiainen on ehtinyt kanssakilpailijoiden laskuja katsomaan, että odottaa kovimpien haastajien tulevan Itävallasta.

    “Viime kauden suurpujottelucupin kolmas Italian Manuela Moelgg tulee varmasti laskemaan kovaa, samoin kuin Denise Karbon” Poutiainen summaa.

    Naisten suurpujottelu avaa alppihiihdon maailmancupkauden ja ensimmäinen kierros alkaa Suomen aikaan kello 10.45. Toiselle kierrokselle starttaavat ensimmäisen kierroksen 30 parasta kello 13.45.
    Sunnuntaina miehet aloittavat oman kiertueensa samassa rinteessä suurpujottelulla. Miesten joukkueessa Suomea edustaa Marcus Sandell, Jukka Leino, Petteri Kantola ja Jukka Rajala.

    MTV3 televisioi kummatkin kilpailut MTV3 MAX kanavalla. Lauantaina 25. lokakuuta naisten suurpujottelun ensimmäinen kierros kello 10.35-12.00 ja toinen kierros kello 13.35-14.40.
    Sunnuntaina miesten suurpujottelun ensimmäinen kierros kello 10.35-12.00 ja toinen kierros kello 13.35-14.40.