1.2.2006← Takaisin

Naisten 5 km:n ja miesten 10 km:n voitot Norjaan

Norjan Astrid Jacobsen otti voiton Norjaan nuorten MM-kisojen 5 perinteisellä 5 km:lla. Ulla Kiili oli paras suomalainen. Miesten 10 km:lla Petter Northug oli nopein. Suomalaisista paras oli Lari Lehtonen.

Lari Lehtonen sijoittui 18:nneksi miesten 10 kilometrin perinteisellä nuorten MM-kisoissa Slovenian Kranjissa toisena kilpailupäivänä. Lehtonen jäi kilpailun alle 20-vuotiaiden sarjan voittaneesta Petter Northugista 2.25,2 minuutin päähän.
Toiseksi sijoittui Tshekin Martin Jaks, joka jäi voittajasta 25,1 sekuntia. Sveitsin Dario Alonzo Cologna oli kolmas (-1.20,4).
Muista suomalaisista Erik Lindroos oli 26:s (-2.58,8), Martti Jylhä 28:s (-3.07,4) ja Teemu Kalliojärvi 48:s (-4.08,8).

Lari Lehtonen oli suhteellisen tyytyväinen suoritukseensa.
- Tavoite oli parantaa sijoitusta viime vuodesta reilusti, mutta se ei ihan onnistunut. Se ei kuitenkaan haittaa, koska kymppisakkiin ei muodostunut eroa niin paljon, Lehtonen mietti.
Lari Lehtonen kuvaili kolme kertaa kierrettyä 3,3 kilometrin lenkkiä erittäin raskaaksi, sillä etenkin ylämäissä sai tehdä poikkeuksellisen paljon töitä.
- Mäet oli raskaita, mutta kaikille varmaan yhtä pahoja. Kaikkeni annoin. Ei tänään olisi parempaan pystynyt, Lehtonen totesi.

Erik Lindroosin tavoitteena oli ennen kilpailua selviytyä 20:n parhaan joukkoon.
- Suksi oli ihan hyvä ja pito oli kunnossa, mutta ei vaan kulkenut. Jotenkin tuntuu siltä, että kroppa ei toimi sillä tavoin kuin pitäisi, Lindroos totesi.

Martti Jylhän sijoitus olisi voinut olla tulosluettelossa korkeammallakin, mutta hän tuhri arvokkaita sekunteja harmilliseen kaatumiseen.
- Siinä kului varmaan 15 sekuntia, joten suunnitelma ei aivan pitänyt. Ei ollut tänäänkään irtonainen olo, eikä hiihto tuntunut sellaiselta, miltä olisi pitänyt, Jylhä kuvaili.

Naisten kilpailussa Ulla Kiili sijoittui 15:nneksi, vaikka jäikin yli minuutin kärjestä (-1.02,9). Muista suomalaisista Noora Virtanen oli 32:s (-1.24,6), kun taas Tiina Taskinen oli kahden kaatumisen seurauksena 44:s (-1.41,9). Minna Saastamoinen hiihti ensimmäisessä startissaan nuorten MM-kisoissa 45:nneksi (-1.42,0).

Kilpailun voiton vei Norjan Astrid Jacobsen. Toiseksi tullut Tshekin Eva Nyvltova jäi voittajasta 18,4 sekunnin päähän. Ruotsin Charlotte Kalla oli kolmas (-32,6).

Ulla Kiili jaksoi iloita omasta suorituksestaan oikein olan takaa.
- Omaan tasoon nähden tänään kulki todella hyvin. Tuntui jo verrytellessä, että tänään voisi lähteä sellainen hurmiohiihto, Kiili sanoi.

Alle 20-vuotiaiden päävalmentaja Mika Tuononen myönsi, ettei toinen kilpailupäivä sujunut niin hyvin, kuin mitä odotettiin.
- Vähän oli alavireinen päivä. Tietysti Ullan hiihto oli ihan hyvä. Larin sijoitus oli myös keskinkertainen ja kolme kaveria oli 30:n joukossa, mutta pari pykälää olisi jokainen saanut olla korkeammalla, Tuononen pohti.

44. Tiina Taskinen 15.39,8
45. Minna Saastamoinen 15.39,9