Uutisen päiväys

3.2.2013← Takaisin

Naiset voittivat sprinttiviestin, miesten joukkueet karsiutuivat

Suomen naisten sprinttiviestijoukkue, Mona-Liisa Malvalehto – Anne Kyllönen, voittivat Sotshin maailmancupin. Miesten matka katkesi karsintoihin.

Naisten kisa käytiin 1,25 kilometrin radalla, jossa olosuhteet vaihtelivat rajusti. Suomalaiskaksikon, Mona-Liisa Malvalehto Anne Kyllönen, taktiikkana oli pysytellä mahdollisimman kärjessä kolareiden välttämiseksi, mutta kuitenkin rennolla hiihdolla.
– Lähdin hiihtämään omaa rentoa hiihtoa. Otin heti alkuun oman paikan kärjessä. Keli oli todella haastava, mutta meidän huolto onnistui kyllä tänään loistavasti, Malvalehto kommentoi.
– Mulla oli kyllä aamulla jo sellainen aavistus, että tänään menee hyvin. Mutta ihan en uskaltanut siihen luottaa, kun ollaan täällä korkealla ja se ei aina ole mulle helppoa.

Anne Kyllönen kertoi lauantain 15 kilometrin yhdistelmäkisan hiukan painaneen kisassa.
– Tosi hyvä päivä tänään, vaikka olin kyllä todella väsynyt. Finaaliin paransin, mutta alkuerissä väsymys tuntui vielä enemmän, Kyllönen paljastaa voittohiihtonsa jälkeen.
– Jaksoin kuitenkin tsempata, kun oli parisprintistä kysymys ja finaalissa sain ihan hyvän hiihdon tehtyä, Kyllönen kertoo.
Kisassa nähtiinkin useita kaatumisia alamäessä.
– Latupohja oli paikoitellen mulju ja mutkat yllättävän kapeita. Siihen 180-asteiseen mutkaankin tullaan melko kovalla vauhdilla, Malvalehto kertoo.

Päävalmentaja Magnar Dalen ilahtui naisten voitosta Sotshin haastavissa olosuhteissa.
– Fantastinen kisa. Mona-Liisa on onnistunut aiemmin matalalla, mutta nyt hän on löytänyt avaimen myös menestykseen. oli haastavaa. Hän on löytänyt avaimen myös menestykseen. Annelle laitoimme uudet sukset viimeiselle osuudelle ja ne toimivat hyvin.

Miehissä Suomi lähti kahdella joukkueella. Mutta molemmat karsiutuivat jatkosta. Kaksikolla Sami JauhojärviMatias Strandvall oli pito-ongelmia, jotka saatiin korjattua karsinnan aikana.
– Juuri ennen naisten starttia päästiin aurinkomäkeen hiihtämään ja suksi piti. Kisassa on kaksi nousua, joista toinen on auringossa ja toinen varjossa ja sitten olikin toisessa mäessä pitovaikeuksia, Jauhojärvi kertoi.
Huolto kuitenkin muutti voitelua osuuksien välillä.
– Porukka kyllä reagoi hyvin ja saatiin suksi pelaamaan lopussa. Siinä olisi varmaan ollut mahdollista vielä saada porukkaa vähän kiinni, mutta kyllä minulla eilinen vielä vähän painoin jaloissa, Jauhojärvi lataa.

Anssi Pentsisen ja Lasse Paakkosen kohtaloksi koitui kolarointi. Vaihtoalueella hiihtäjä vaihtoi latua Pentsisen eteen, joka puolestaan vaihtoi latua sillä seurauksella, että sukset sotkeutuivat itänaapurin kanssa.
– Se kaatui minun suksien päälle ja siitä tuli sitten sellainen ihmislukko, että meni vähän aikaa selvitellessä. Ei se mun kisa mennyt pelkästään kolariin. Tänään olisi vaadittu ihmeitä suksilta, että tällä kropalla olisi saanut vauhtia, Pentsisen kertoo.
Joukkuekaveri Paakkonen oli samoilla linjoilla.
– Tultiin toiseen vaihtoon kärkijoukon mukana, vaihdossa tapahtui kolari ja syntyi harvinaisen sekava ihmissolmu. Mutta ei se siihen kaatunut. Oltiin harvinaisen pehmeitä tänään, Paakkonen toteaa.

Lisää suomalaiskommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaiskommentit-sotshin-sprin/