Uutisen päiväys

25.2.2007← Takaisin

Naiset kilpailivat Espanjassa ja miehet Saksassa

Tanja Poutiainen nappasi toisen sijan Sierra Nevadan pujottelussa Marlies Schildin voittaessa. Mario Matt voitti miesten pujottelun Garmisch-Partenkirchenissa ja Kalle Palander oli kuudes.

 

 

Mario Matt jatkoi voittokulkuaan

 

Kalle Palander laski kuudenneksi alppihiihdon maailmancupin pujottelukisassa Saksan Garmisch-Partenkirchenissä. Kilpailun voiton nappasi itävaltalainen maailmanmestari Mario Matt. Isäntämaan Felix Neureuther pujotteli toiseksi ja Itävallan Benjamin Raich oli kolmas.

 

Palander oli avauskierroksen jälkeen kolmantena ja mukana taistelemassa palkintosijoista. Toinen lasku lähti hyvin liikkeelle, mutta radan puolivälin pieni virhe erotti Palanderin tällä kertaa palkinnoilta.

- Kolmatta sijaa tarjottiin ja siihen olisin ollut tyytyväinen. Lasku lähti hyvin liikkeelle, mutta pieni ajatuskatkos tuli. Vedin liian suoraan yhteen käännökseen ja sen jälkeen virheitä tuli lisää. Lasku Lenzerheiden leirillä ei oikein kulkenut, siihen nähden kuudes sijakin lämmittää varmasti myöhemmin, kertoi Palander.

 

Jukka Leino ja Tuukka Kaukoniemi karsiutuivat toiselta kierrokselta. Leino oli 42:s ja Kaukoniemi 52:s.

 

Miesten alppijoukkue suuntaa harjoittelemaan Itävaltaan. Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Slovenian Kranjska Gorassa, missä kilpaillaan molemmissa tekniikkalajeissa.

 

Poutiainen kakkonen Sierra Nevadassa

 

Itävallan Marlies Schild voitti Espanjan Sierra Nevassa lasketun maailmancupin pujottelun. Tanja Poutiainen oli upeasti toinen ja Nicole Hosp kolmas.

 

Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä. Toisen kierroksen kolmanneksi nopein lasku nosti Tanjan toiseksi. Marlies Schild varmisti voitollaan pujottelucupin voiton.

- Toisella kierrokselle lähdin säästelemättä laskemaan ja kulki erittäin hyvin. Olosuhteet olivat minulle sopivat. Radan jyrkät kohdat olivat jäässä vaikka muuten oli lämmin ja aurinkoinen sää, kertoi iloinen Poutiainen.

 

Sanni Leinonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 18. Leinonen laski  toisella kierroksella ulos radalta, eikä näin ollen saanut maailmancupin pisteitä.

 

Naiset laskevat seuraavan kerran tekniikkalajeja 10.-11.3 Saksan Zwieselissa.

 

tulokset: www.fis-ski.com