Uutisen päiväys

22.2.2020← Takaisin

Naiset hyppäsivät historiallisen joukkuekilpailun - Antti Aalto jälleen pisteille

Ljubnossa Sloveniassa Suomen naisten mäkimaajoukkue osallistui ensimmäistä kertaa maailmancupin joukkuekilpailuun. Antti Aalto hyppäsi Rasnovin maailmancupissa sijalle 26.

Naisten maajoukkue oli Ljubnon maailmancupissa kahdeksas ensimmäisessä maailmancupin joukkuekilpailussaan. Joukkueessa hyppäsivät Julia Tervahartiala, Jenny Rautionaho, Julia Kykkänen sekä Susanna Forsström.

Susanna Forsström oli innoissaan ensimmäisen joukkuekilpailun jälkeen.

”Oli hienoa päästä ensimmäistä kertaa osallistumaan joukkuemäkeen. Onnistuttiin pääsemään toiselle kierrokselle ja saatiin kaikki hypätä kaksi hyppyä. Omalla kohdalla koekierroksen hyppy oli paras ja rennoin, kisaan en ihan samanlaisia saanut, mutta lähdetään huomenna sitten parantamaan.”

”Tosi kivaa oli päästä joukkuekisaan ensimmäistä kertaa ja kun päästiin toiselle kierrokselle, niin se oli mahtavaa. Minun hyppyni oli ihan perustasoa, koitetaan huomenna vielä vähän parantaa,” komppasi Julia Tervahartiala.

”Omista hypyistä ensimmäiseen olen tyytyväinen, toinen ei ihan onnistunut. Tyytyväinen olen kokonaisuudessaan, ja huomenna uudestaan,” hymyili Jenny Rautionaho.

Naisten päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli tyytyväinen päivän tulokseen.

”Tavoitteena joukkuemäkeen oli hypätä toisella kierroksella ja se toteutui, eli tuloksellisesti olen tyytyväinen suoritukseen. Hypyllisesti jäi vielä kehitettävää, ei ollut niin sanotusti hurraa huutoja, mutta se oli tämän päivän taso. Huomenna jatketaan, aamulla karsinta ja siihen perään kilpailu. Lähdetään sinne pitämään samalla tavalla hauskaa ja muistetaan rentous suorituksissa.

Kilpailun voitti Itävalta, toiseksi tuli isäntämaa Slovenia ja kolmas oli Norja.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista

Antti Aalto oli ainut suomalainen mäkihyppääjä Romanian Rasnovissa hypätyssä maailmancupissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 29:ltä sijalta Aallon onnistui nostamaan pari sijaa, ja lopputuloksissa hän oli 26:s. Hypyt kantoivat HS97 mäessä 91 sekä 93.5 metriä.

Päivän antiin Aalto ei ollut aivan tyytyväinen.

”Tänään oli kohtuullinen kisa, ei ehkä ihan sellaista kuin olisin toivonut. En saanut ihan parasta irti täällä, pikkunättejä hyppyjä millä pisteitä sai. Parempaankin kyllä pystyy.”

”Ensimmäinen hyppy ei ollut kovin hyvä, tuuli aiheutti ehkä hieman ongelmia. Toisella kierroksella hyppy oli parempi, tasapaino oli siinä paremmin mukana. Vaikka hypyt eivät olleet huippuja, onnistui Antin silti yltää jälleen pisteille. Se osoittaa että hänellä on itseluottamusta ja tulevissa kilpailuista voimme odottaa hyviä tuloksia,” kertoi Suomen maajoukkueen välineteknikko Frederic Zoz.

Kilpailun voitti maailmacupia johtava Itävallan Stefan Kraft ennen Saksan Karl Geigeriä ja Constantin Schmidiä.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista