Uutisen päiväys

28.1.2006← Takaisin

Mustonen ja Lahtela iskussa

Iltavalaistuksessa laskettu Madonna di Campiglion kumparekisa näytti jälleen Suomen joukkueen huippukunnon. Torinon olympiakisojen lähestyessä joukkueen suoritukset vain paranevat.

Madonna di Campiglion maailmancupkilpailun voiton vei suomalaisten nenän edestä maailmancupia johtava australian Dale Begg-Smith pistein 26.66. Kauniissa iltavalaistuksessa laskettu kilpailu antoi myös Suomesta asti saapuneelle fanijoukolle hurrattavaa. Sami Mustonen oli toinen pistein 25.75 myös Janne Lahtelalle päivä oli hieno, alkukilpailun voitto ja finaalin kolmassija pistein 25.75 maistuivat kemijärveläiselle. Suomalaisten päivää täydensi Mikko Ronkainen yhdeksännellä sijalla. Nuorisokaartiin kuuluva Harri Kyllönenkin antoi oivan näytön taidoistaan ollen 20, mikä on nuoren miehen uran tähän asti paras sijoitus maailmancupissa.

Rinteessä nähtiin erittäin korkeatasoinen finaali. Pohjois-Italian muutamaksi päiväksi vallannut lumisadekin loppui kun finaali pyörähti käyntiin. Parin viime päivän aikana satanut lumi kuitenkin teki rinteestä melko helpon mikä nosti finaalin tasoa. Suomalaisittain loistava päivä sai valmennusjohdon suutkin hymyyn.

- Huikea kisa, jo toisen kerran putkeen kaksi miestä palkinnoilla. Harmi että molemmilla (Janne ja Sami) sattui pienet virheet hyppyjen jälkeen, mutta ei todellakaan voi tälläisten sijoitusten jälkeen olla pettynyt, hymyili päävalmentaja Lehtikallio.

Sami Mustonen nousi suorituksellaan maailmancupin kokonaiskilpailussa jo kolmannelle sijalle. Mustonen oli tyytyväinen toiseen kakkossijaan putkeen.

- Upea juttu oman laskun jälkeen kun katsoin jäljelle jääneitä muutaman kohdalla tuntui että meneekö ohi mutta nyt onneksi kävi näin. Itseluottamus on saanut mukavasti nostetta kahdesta viime kisasta, nyt mennään kotiin muutamaksi päiväksi ja sitten Rukalle hiomaan kunto Torinoon, kommentoi päivän kakkonen Mustonen.

Janne Lahtelan uskomaton sarja tämän vuoden cupissa sai jälleen jatkoa. Kemijärven mies on laskenut tällä kaudella kolme cupin osakilpailua ja ollut jokaisessa laskemassaan kisassa palkintopallilla. Lahtelakin löysi kuitenkin vielä parannettavaa laskustaan.

- Ensimmäisen hypyn jälkeen lähdin tykittämään ja lasku menikin loistavasti, vähän ennen toista hyppy jarrutin kuitenkin vauhtia, että alahypystä ei tulisi liian iso mutta rinteen pehmeydestä johtuen vauhti hiljeni hieman liika ja alahyppy oli aika pieni. Hieno juttu kuitenkin olla Samin kanssa pallilla, myhäili Lahtela.

Italiasta mc-kiertue suuntaa ensi viikonlopuksi Tsekkeihin missä kilpaillaan niin kumpareissa kuin ski crossissakin. Olympiakisoihin lähtevä joukkue ei laske Tsekeissä, vaan siellä tulessa ovat Juuso Lahtela, Harri Kyllönen ja Eemeli Kallas.