Uutisen päiväys

20.12.2008← Takaisin

Murasen 10. sija suomalaisten parasta antia Düsseldorfin kaupunkisprintissä

Pirjo Muranen oli ainoa finaaleihin 12 joukkoon selvinnyt suomalaishiihtäjä Düsseldorfin kaupunkisprintissä. Muranen sijoittui sateisessa säässä hiihdetyssä kilpailussa kymmenenneksi.

Lauantai ei ollut maailmancupissa parasta suomalaisantia, sillä vain kolme suomalaista selvisi vapaan sprintissä karsinnasta jatkoon.

Kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic, joka nousi maailmancupissa kahdeksan pisteen päähän cupia johtavasta Aino-Kaisa Saarisesta. Muranen oli karsinnan kuudes ja selvisi puolivälieränsä kolmantena ajalla välieriin. Kolarointi kanssakilpailijan kanssa vaikeutti Murasen taivalta välierässä, eikä neljänneltä sijalta ollut asiaa ajalla A-finaaliin. B-finaalissa tulokseksi tuli neljäs sija.

”Se oli sellainen sähläyshiihto. Aloitus oli hyvä, mutta sitten suksien päälle hiihdettiin ja siinä meni rytmi. Ei kovin mieltä ylentävää, kuten ei kelikään”, suoraan kilpailun jälkeen pikaisesti kohti Ramsauta joulun viettoon ja Tour de Skihin valmistautumaan kiirehtinyt Muranen sanoi.

Toisena suomalaisnaisena puolivälieriin selvisi Kirsi Perälä, joka oli karsinnan 21:s. Tie tyssäsi kuitenkin erävaiheeseen, ja sijoitukseksi tuli 18:s.
”Aika-ajossa en päässyt vauhtiin kunnolla, erässä kaikkeni yritin. Fiilis on pettymyksen ja ok:n välimaissa, odotin niin paljon parempaa”, Perälä harmitteli.

Muista suomalaisista Riikka Sarasoja oli 38:s, Mona-Liisa Malvalehto 42:s ja Krista Lähteenmäki 46:s.

”Harmittaa, etten päässyt jatkoon, koska pisteet olisi tärkeitä. Mitään yksittäistä syytäkään en osaa sanoa tai selitellä…jaksoin, mutten ollut riittävän nopea”, Sarasoja sanoo.

”En vaan päässyt mihinkään, en saanut yhtään tehoja tekemiseen", Malvalehto harmitteli.

Jylhän vauhti paranee

Miesten kilpailun voitti Norjan Ola Vigen Hattestad. Suomalaismiehistä paras oli Martti Jylhä, jonka hiihdot lauantaina päättyivät puolivälierän viidenteen sijaan. Lopputuloksissa hänen sijoituksensa oli 21:s.
”Aika-ajoissa (26:s) en päässyt hapoille, nyt puolivälierässä pääsin. Lähdössä oli kaikki pelissä ja toisella kierroksella olin sitten ihan niitissä. Lupauksia herättävää kuitenkin, kyllä tämä (hiihto) tästä alkaa aueta”, Jylhä sanoi.

Matias Strandvall jäi täpärästi ulos puolivälieristä sijoituttuaan 32:nneksi. Vaasalaista jurppi karsinnan jälkeen paljon.
”Tein ehkä tyhmästi, kun hiihdin kakkosparilla. Harmittaa, että paras pari jäi käyttämättä (kun en päässyt jatkoon). Tuntui kyllä ihan hyvältä, mutta en saanut itseäni tiukille. Maksimivauhti vielä puuttuu. Näin tällä kertaa, ei vaan riittänyt. Harmittaa. Tämän jälkeen treenaamaan ja kovaa, on pakko treenata vielä kovaa Keuruun kisoihin (Skandinavia-cup 3.-4.1.) asti, sitten viikko herkistellään SM-kisoihin”, Strandvall mietti lähiviikkojen ohjelmaansa.

Muista karsiutuneista suomalaismiehistä Keijo Kurttila oli 52:s, Kalle Lassila 54:s, Jesse Väänänen 61:s ja ensimmäistä kertaa cupissa ulkomailla hiihtänyt Niklas Colliander 66:s.

”Vähän hätiköityä oli. Olin vielä 300 metriä ennen maalia jatkopaikassa kiinni, loppu oli jäistä ja siinä ei oikein pysynyt suksi kiinni. Ei ollut rentoa, mutta ihan vähän parempaa jo. Pikkuhiljaa alkaa heräämään”, Kurttila tuumi.

”Olen tässä ollut enemmän tai vähemmän sairaana puolitoista viikkoa. Olo oli ehkä siitä johtuen todella pehmeä, ja minkäänlaista puristusta ei löytynyt. En saanut mitään irti. Hävettää!", Kalle Lassila puuskahti.

”Viimeiset kaksi viikkoa pitää nyt kyllä unohtaa mahdollisemman nopeasti. Kropassa on joku pitkittynyt virusinfektio, joka pitää nyt saada pois. Kotiin kolmeksi viikoksi parantelemaan ja treenaamaan, sitten taas nälkäisenä kisoihin", Väänänen suunnitteli.

Sunnuntaina Düsseldorfissa hiihdetään parisprintit niin ikään vapaalla hiihtotavalla. Suomi saa sekä naisten että miesten kilpailuun mukaan kaksi kaksikkoa.