Uutisen päiväys

31.1.2009← Takaisin

Muranen tykitti voittoon sprintissä

    Venäjän Rybinskissä vapaalla hiihtotavalla hiihdetyssä sprintissä Pirjo Muranen otti komean voiton. Kisan toinen oli Italian Arianna Follis, kun hänen maannaisensa Madga Genuis oli kolmas.


    Muista suomalaisista Aino -Kaisa Saarinen oli 4:s ja Virpi Kuitunen 11:s. Riitta-Liisa Roponen, Kirsi Perälä ja Riikka Sarasoja putosivat puolivälierissä, mutta olivat 30 parhaan joukossa.

    Venäjällä hiihdettiin lauantaina 17 asteen pakkasessa, jonka vuoksi koviakin hiihtäjiä jäi pois kilpailusta. Pakkasen lisäksi myös tuuli kiusasi kisaajia.

    Tällä kaudella sprinttejä hallinnut Slovenian Petra Majdic oli ensimmäistä kertaa B-finaalissa. Majdic oli tänään seitsemäs.
    Muranen otti kauden ensimmäisen voittonsa, joten hän oli syystäkin tyytyväinen päivän suoritukseensa.
    ”Hyvältä maistuu voitto. Lähtökin oli koko ajan parempaa, vaikka ylämäessä oli hiukan takkuisempaa. Finaalissa sain pidettyä koko ajan hyvää hiihtoa yllä, enkä aikonut lopussa päästää ketään edelle, Muranen naurahti.
    Saarisen sukset kulkivat myös tänään liukkaasti.
    ”Pystyin hiihtämään rauhallista ja hyvää hiihtoa. Itselle täytyy antaa plussaa hienoista loppurutistuksista. Teknisesti hienoa hiihtoa, Saarinen totesi tyytyväisenä.
    Kuitusen vauhti ei riittänyt A-finaaliin, mutta hän oli kohtuun tyytyväinen omaan suoritukseensa.
    ”Aika-ajo ja ensimmäinen erä olivat hyviä. Sen jälkeen pakkanen teki temput, joten reidet menivät jumiin. Viimeisessä erässä hiihto ei kulkenut. Teknisesti parasta vapaata hiihtoani, joten olen siihen tyytyväinen, Kuitunen kommentoi.
    Pasinille voitto
    Suomalaisista mieshiihtäjistä paras oli Kalle Lassila, jonka vauhti riitti kymmenenteen sijaan. Sprintin ykkönen oli Italian Renato Pasini, kun toinen oli Venäjän Aleksei Petuhov. Kisan kolmas oli Venäjän Anton Gafarov. Norjalaisia ei ladulla nähty.
    Muista suomalaisista Martti Jylhä oli 12:s. Matias Strandvall ja Lasse Paakkonen putosivat puolivälierissä, mutta olivat 30 parhaan joukossa. Sami Jauhojärvi (38:s) ja Jesse Väänänen (49:s) jäivät karsintaan.
    Lassila pääsi aikavertailun perusteella kamppailemaan paikasta A- tai B-finaaliin. Lassilan paukut riittivät B-finaaliin.
    ”Olihan se hyvää vapaata pitkästä aikaan, koska nyt ovat sairastelut ja loukkaantumiset ohitse. Aika-ajo oli parasta hiihtoani. Informaatiokatkoksen johdosta viimeinen erä ennen B-finaalia meni penkin alle, Lassila kertoi harmistuneena.
    Jylhällä oli hyvä hiihtovauhti päällä, mutta mies ei vatsansa vuoksi pystynyt hätyyttelemään kärkeä.
    ”Aika-ajo ja ensimmäinen erä olivat hienoja. Sen jälkeen jouduin oksentamaan, koska vatsani on ollut sekaisin. Yritin tosissani päästä A-finaaliin, mutta vauhti ei riittänyt. B-finaalissa kaikki mehut olivat poissa, Jylhä totesi.
    Muiden suomalaisten kommentit:
    ”Aika-ajo oli tosi hyvää, samoin myös ensimmäisen erän alku. Pystyttiin kahden muun suomalaisen kanssa hyvään yhteistyöhön, mutta lopussa oli ongelmia erään sveitsiläisen kanssa. Tämä on kuitenkin sprinttiä, niin yhteentörmäyksiäkin voi sattua. Huonoa ja huolimatonta hiihtoa, joten parantamisen varaa jäi”, Strandvall kommentoi.
    ”Aika-ajo oli minulta nappisuoritus, samoin ensimmäisen erän alkupuolisko. Mäen jälkeen hävisin muille. Olen kuitenkin tyytyväinen ensimmäiseen vapaan hiihtotavan sprinttikisaani maailmancupissa, Paakkonen kertoi.
    Sunnuntaina Rybinskissä hiihdetään naisten ja miesten yhdistelmäkilpailu.

    Tulokset ja maailmancupin pistetilanne: www.fis-ski.com