Uutisen päiväys

30.1.2009← Takaisin

Muranen neljäs ja Roponen viides Rybinskissä

    Maastohiihdon maailmancup jatkui perjantaina Venäjän Rybinskissä. Yhteislähtönä startattu naisten kymmenen kilometrin lenkki hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla. Paras suomalainen oli Pirjo Muranen, joka oli neljäs.

    Ensimmäiset kilometrit olivat äärimmäisen tasaisia, kun reilun kilometrin kohdalla kärkeä vauhditti Riitta-Liisa Roponen. Muut suomalaiset olivat myös kärjen tuntumassa mukana.

    Reilun viidenkin kilometrin kohdalla yli 20 hiihtäjää oli kymmenen sekunnin sisällä.
    Kilpailun kuningatar oli tänään Italian Maria Longa, joka hyvällä ja tasaisella hiihdollaan jätti maannaisensa Arianna Follisin toiseksi. Paras suomalainen oli Pirjo Muranen, jonka vauhti riitti neljänteen sijaan.

    - Alusta lähtien hiihto kulki hyvin. Itse en pahemmin hurraa yhteislähdölle, kun naisilla se tahtoo aina olla sähellystä. Säheltäessä usein astutaan suksien kannoilla tai sauvoille, mutta onneksi tänään pahemmilta onnettomuuksilta vältyttiin. Pystyin rentoon hiihtoon, joka riitti ihan hyvään sijaan, Muranen kommentoi tyytyväisenä.

    Riitta-Liisa Roposen hiihtovauhti oli tänään väkevää, ja hän välillä vieraili kärjessäkin. Roponen oli lopputuloksissa viides.

    - Olen todella tyytyväinen omaan suoritukseeni. Piti käydä todistamassa itselle, että pystyn olemaan kärjessäkin. Tosi hyvää hiihtoa, Roponen toteaa iloisena.

    Maailmancupia johtava Aino-Kaisa Saarinen oli Italian Sabina Valbusan kanssa jaetulla kahdeksannella sijalla. Saarinen hävisi kärkinaisilla vain vähän yli kolme sekuntia.

    - Taktisesti hiihto oli pielessä. En ole hirveän tyytyväinen omaan hiihtoon, mutta ensi kerralla menee sitten paremmin, Saarinen sanoo.

    Maailmancupin pisteissä kolmantena olevan Virpi Kuitunen ei ollut kaukana kärjestä, mutta hän oli kuitenkin tyytymätön suksiinsa. Kuitunen oli 14. ja jäi kärjestä 5,3 sekuntia.

    - Olin päättänyt taistella hyvistä sijoituksista, joka melkein onnistuikin. Sukset eivät tänään luistaneet, jäin selvästi alamäissä. Harmittaa vietävästi, mutta enempää en pystynyt, Kuitunen kertoo harmistuneena.

    Myös viides suomalainen, Riikka Sarasoja, pääsi pisteille. Hän oli lopputuloksissa 29:s, jääden kärjestä yli 30 sekuntia.

    ­- Tyytyväinen olen siihen, että sain kaksi pistettä. Hiihto oli raskasta, joka näkyi erityisesti ylämäissä. Sukseni olivat hyvät, mutta hiihto ei ihan parasta, Sarasoja toteaa.

    Lauantaina Rybinskissä hiihdetään naisten ja miesten sprintit vapaalla hiihtotavalla.

    Tulokset ja maailmancupin pistetilanne: www.fis-ski.com