Uutisen päiväys

1.3.2008← Takaisin

Moskovan maailmancupissa huikea budjetti

Freestylen maailmancup jatkuu tänään kumpareiden osalta Tsekissä ja hyppyjen osalta Moskovassa. Hyppykisan budjetti on huikeat 3 miljoonaa euroa ja suorituspaikka sen mukainen.

Aivan Moskovan yliopiston viereen on rakennettu yli 40 metrin korkeuteen kohoava torni, joka toimii vauhtimäkenä hyppyreille. Kokonaisuus hyppyreineen ja alastulorinteineen erottuu maisemasta.

Lauantai-iltana hypättävään kilpailuun odotetaan yli 30 000 katsojaa. Sää suosii järjestäjiä, sillä Moskovassa on pientä pakkasta ja aurinkoista.

Samalla paikalla hypättiin kolme viikkoa sitten lumilautailun Big air -kisa, jota seuraamassa oli 25 000 silmäparin yleisö.

Kokonaisuudessaan päivän kilpailun budjetti on 3 miljoonaa euroa, josta suurimman osan eli 2,5 miljoonaa uppoaa hyppytornin rakentamiseen. Panostus on mittavaa, mutta venäläisten mielessä siintävät jo vuoden 2014 Sotsin olympialaiset talvikisat.

Urheilijat ovat mielissään kilpailupaikasta ja miesten freestylehyppyjen maailmancupin johtaja Kanadan Steve Omiscl odottaa mielenkiinnolla illan kilpailua.

”Erittäin hienot puitteet. Ensimmäisen kerran, kun tulin paikalle, rakennelma teki välittömän vaikutuksen. Kisaa seuraamaan odotetaan yli 30 000 katsojaa, joten tunnelma lauantaina tulee olemaan ennen kokematon ja varmasti mahtava”, Omiscl kommentoi.

Moskovan hyppykilpailussa ei ole suomalaisia mukana. Tsekissä niin ikään iltakilpailuna laskettavassa kisassa on mukana kuusi suomalaislaskijaa. Kumparekilpailu alkaa klo 19.