Uutisen päiväys

18.2.2016← Takaisin

MM-etkot vauhtiin lyhyellä avauspäivällä

Torstaista sunnuntaihin jatkuvat Salpausselän Kisat pääsevät vauhtiin tänään kahden kilpailutapahtuman voimin. Maailmancup-viikonlopun ensimmäisen päivän ohjelmassa ovat yhdistetyn varakilpailu HS130-mäestä sekä perjantaina hypättävän naisten mäkikisan karsinta HS100-mäestä.

Ensimmäiset suomalaiset pääsevät irti jo lyhyenä avauspäivänä, sillä yhdistetyn varakilpailussa ovat mukana maailmancupissa 11:ntenä oleva Ilkka Herola sekä ainoastaan perjantain kisaan karsiva Eero Hirvonen ja Matti Herola, Jussi Salo, Mikke Leinonen sekä Leevi Mutru.

Maailmancupissa palkintokorokkeelle saakka yltänyt Ilkka Herola on viikonlopun yksi suurimmista suomalaistoivoista mietittäessä kärkipään sijoituksia. Kymmenen parhaan joukkoon Puijon Hiihtoseuran urheilija on taistellut viidesti, jonka lisäksi hän kuittasi Rukalla Continental Cupin kisoista tuplavoitot tammikuun alussa.

Myös naisten mäkikarsinnassa nähdään suomalaisväriä, kun mukana on kolme urheilijaa. Maailmancupin kokonaiskisassa 21:ntena 163 oleva Julia Kykkänen sekä Susanna Forsström ja Jenny Rautionaho hakevat paikkaa perjantaina jo aamuyhdeksältä hypättävään kisaan.

Paluun maailmancupiin viime viikonloppuna Sloveniassa tehnyt Forsström lähtee kotiyleisön eteen hyppäämään omaa hyvää suoritustaan.

“En sen suurempia tavoitteita aseta, kuin että pääsisin karsinnasta läpi itse kisaan ja onnistuisin hyppäämään siinä omalla hyvällä tasollani. Jos onnistun, niin uskon että toisen kierroksen paikkakin on ihan varmasti mahdollinen”.

Suomalaisen mukaan naisten mäkikisan järjestäminen kotimaassa on luonnollisesti hienoa.

“Salppurin kisat ovat minulle lahtelaisena tietenkin iso juttu. Älyttömän hienoa, että vihdoinkin myös naisten mäkihyppy on mukana. Maailmancupia on aina hienoa kiertää, mutta kyllä kisa kotimäessä tekee siitä erityisen hienoa. Toivottavasti yleisöä tulee paikalle mahdollisimman paljon, että saadaan kotiyleisön tuesta ja kannustuksesta kaikki irti”.

Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelma:
14:00   Yhdistetty, varakilpailu, HS130
18:00   Mäkihyppy, naiset, karsinta, HS100

www.hiihtoliitto.fi

Naisten mäkihyppyjoukkue facebookissa
Twitter @Finnjumper #sjteamfinland
Instagram @sjteamfinland #sjteamfinland

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud

LUMISPORT TV (YouTube)