11.1.2009← Takaisin

Mikkonen kiri helposti 20-vuotiaiden yhdistelmäkilpailun mestariksi

Kuhmo-Skin Juho Mikkonen kiri viimeisessä nousussa helposti 10+10 kilometrin yhdistelmäkilpailun mestariksi Jämillä. Kempeleen Kirin Heikki Korpela voitti hopeaa ja Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen pronssia.

Mikkonen saapui 10 kilometrin perinteisen osuuden jälkeen suksien vaihtoon toisena lopulta viidenneksi sijoittuneen Iivo Niskasen jälkeen. Viimeisessä nousussa vajaa kilometri ennen maalia Mikkonen karisti Korpelan kannastaan ja saapui maaliin 14,8 sekuntia ennen hopeamitalistia.
    ”Aika helppoa oli. Vedin varmaan 15 kilometriä, kun ei ollut muita vetomiehiä. Yritin pitää vauhtia, ja tiesin viimeisellä kilometrillä, ettei tästä porukasta pärjää minulle kukaan. Ihan hyvin kulki, ei ollut missään ongelmia”, mestaruus tähtäimessään matkaan lähtenyt kuhmolainen sanoi.
    Korpela keskittyi perinteisellä peesailemaan ja saapui vaihtoon kolmantena.
    ”Vapaakin alkaa kulkea. Viimeisessä nousussa ei ollut niin paljon voimia kuin Juholla”, Korpela kehui mestaria.
    Pronssistaan yllättynyt oli vielä 18-vuotiaiden sarjaan mahtuva Perttu Hyvärinen, joka oli perinteisellä pitkään 30:nnen tienoilla vaikka vaihtoikin kymmenentenä.
    ”Perinteisellä oli tarkoitus lähteä rauhallisesti ja lähdinkin tosi rauhallisesti. Kun vaihdoin vapaalle, rupesin nousemaan. 20 kilometriä on pitkä matka. Kymmenen sakkiin lähdin hakemaan sijoitusta, yllätys tämä pronssi on”, Hyvärinen sanoi.
    Myös miesten kärkikolmikko ja muut nuoret jatkavat SM-kisojaan 17.-18. tammikuuta Rokualla, jonka jälkeen julkistetaan Suomen joukkueen PM- ja nuorten MM-kilpailuihin.