Uutisen päiväys

29.1.2009← Takaisin

Mikko Koutaniemelle paras suomalaissijoitus 23-vuotiaiden MM-kisojen avausmatkoilta

    Suomalaiset jäivät mitaleitta 23-vuotiaiden MM-hiihdoissa avausmatkoilla 10 ja 15 kilometrillä Ranskan Praz de Lysissä. Miehissä Mikko Koutaniemi oli 13:s, ja Mari Laukkanen parhaana suomalaisnaisena 14:s.

    23-vuotiaiden MM-hiihdot Ranskan Praz de Lysissä käynnistyivät naisten 10 kilometrin kilpailulla, joka hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla kahtena viiden kilometrin lenkkinä. Suomalaiset jäivät kauas Sylwia Jaskowiecin ylivoimaisesta kärkiajasta. Puolalainen sivakoi kultamitalille ajalla 28.39.1, ja hopeaa napannut Norjan Betty-Ann Bjerkreim Nilsenkin jäi hänestä jo 42.2 sekunnin päähän. Pronssille hiihti espanjalainen Laura Orgue, joka jäi Jaskowiecista 43.8 sekuntia.
    Suomea edusti avausmatkalla neljä naishiihtäjää, joista Mari Laukkanen vastasi parhaasta suorituksesta 14. sijallaan (+2.01.3). Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 16:s (+2.10.7), Emilia Soudunsaari 24:s (+2.48.4) ja Satu Pirttiniemi 42:s (+4.58.4).
    Valmentaja Glenn Lindholm ei ollut vielä ehtinyt tavoittanut hiihtäjättäriä kilpailun jälkeen.
    ”En ole vielä nähnyt tyttöjä kisan jälkeen, eli en osaa heidän fiiliksiään kuvailla”, kertoi Lindholm puhelimitse. ”Marin ja Kertun suoritukset olivat ihan ok, mutta Sadulla oli tänään vähän huonompi päivä”, ruoti valmentaja päivän suomalaisantia.

    Miehet aloittivat kilpailu-urakkansa 15 kilometrin matkalla niin ikään vapaalla hiihtotavalla. Suomalaiset starttasivat avausmatkalle kahden miehen voimin. Mikko Koutaniemi oli parhaana sinivalkoisena 13:s (+1.28.6) ja Anssi Pentsinen 30:s (+2.37.5). Voiton vei isäntämaa Ranskan Maurice Manificat ajalla 37.48.1. Hopealle hiihti Alexey Poltaranin Kazakstanista 31.7 sekuntia kärkeä perässä. Kolmas oli Venäjän Alexander Bessmertnykh 43.4 sekuntia Manificatia hitaampana.
    ”Mikon hiihto oli hyvä, ja hän on itsekin tyytyväinen”, sanoi Lindholm. ”Ero kärkeen ei ollut paha, kun Manificat on pärjännyt maailmancupissakin.”

    23-vuotiaat taistelevat maailmanmestaruuksista seuraavan kerran lauantaina yhdistelmäkilpailun merkeissä. Suomen joukkue lauantain kilpailuun nimetään huomenna.

    Lisätietoja ja tulokset nuorten ja 23-vuotiaiden MM-kisoista: http://www.prazdelys2009.org