22.1.2005← Takaisin

Maze vei Mariborin suurpujottelun, Poutiainen seitsemäs

Isäntämaan Tina Maze oli molempien kierrosten nopein ja otti voiton naisten suurpujottelun mc-osakilpailussa Mariborissa, Sloveniassa. Suomen Tanja Poutiainen oli seitsemäs.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Poutiainen oli kolmantena 0.63 sekuntia johdossa ollutta Mazea jäljessä. Toisella laskullaan suurpujottelun maailmancupin johtajan punaista liiviä kantava rovaniemeläinen teki virheen radan yläosassa, eikä onnistunut torstain pujottelun tapaan kiristämään vauhtia loppuosalla. Poutiainen joutui antamaan periksi neljä sijaa ja oli lopputuloksissa seitsemäs. Se on suomalaisen tämän kauden heikoin sijoitus tekniikkalajien maailmancupien osakilpailussa. Kärjestä Poutiainen jäi yhteensä 1,23 sekuntia.

Slovenian Tina Maze laski molemmilla kierroksilla nopeimman ajan ja otti kauden kolmannen maailmancupin suurpujotteluvoittonsa. Yhteensä 0,22 sekuntia Mazelle hävisi toiseksi sijoittunut Italian Karen Puzer, molempien kierroksen toiseksi vauhdikkain. Kauden ensimmäisen palkintopallipaikkansa otti ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena ollut Saksan kokenut Martina Ertl, joka oli kolmas 0,93 voittajan perässä.

Toisen kierroksen onnistujiin kuului Tanja Poutiaisen kovana haastajana suurpujottelucupissa oleva Ruotsin Anja Pärson. Hän nousi toisellaan yhden sijan ja oli kilpailun neljäs.

Kisan toinen suomalaislaskija, Noora Haterma, oli 65:s.

Tanja Poutiainen johtaa edelleen suurpujottelun maailmancupia 381 pisteellä ennen Pärsonia, jolla on koossa 350 pistettä. Kolmas on Maze 328 pisteellä.

Naisten alppihiihdon maailmancupissa Poutiainen kasvatti pistejohtoaan Itävallan Renate Götscheliin. Poutiaisella on koossa 842 pistettä ja itävaltalaisella 804. Lauantain suurpujottelussa Götschl oli 25:s. Kolmantena kokonaistilanteessa on Kroatian Janica Kostelic 799 pisteellä. Päivän kilpailussa hän oli 21:s.