Uutisen päiväys

12.10.2008← Takaisin

Matti Niemi valittiin Suomen Hiihtoliiton uudeksi liittovaltuuston puheenjohtajaksi

    Suomen Hiihtoliiton liittokokouksessa oli läsnä runsaasti hiihtolajien seuroja ja muita liiton jäsenyhteisöjä. Ne valitsivat liiton uudeksi liittovaltuuston puheenjohtajaksi simpeleläisen Matti Niemen.

    Suomen Hiihtoliiton joka toinen vuosi järjestettävä HiihtoSuomi -tapahtuma keräsi runsaat 300 osanottajaa Vuokatin Urheiluopistolle 11.-12.10.2008. Lauantaina ohjelmassa olivat alppilajien, maastohiihdon ja mäki-yhdistetyn lajikokoukset. Sunnuntaina vuorossa on kahden vuoden välein kokoontuva liittokokous, jossa valtakirjalla oli edustettuna 108 jäsenyhteisöä.

    Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Matti Niemi Simpeleeltä. Valintaan tarvittiin kaksi äänestystä. Ensimmäisellä kierroksella ehdolla olivat maastohiihdon edustajat Reijo Alakoski ja Matti Niemi ja alppihiihdon edustaja Risto Happonen. Ensimmäisellä kierroksella Alakoski sai 39 ääntä, Niemi 38 ääntä ja Happonen 27 ääntä. Toisella kierroksella vastakkain olivat Alakoski ja Niemi, heistä Niemi sai 46 ääntä ja Alakoski 36 ääntä, tyhjiä 3. Liittovaltuuston varapuheenjohtajaksi valittiin mäkihyppy-yhdistettyä liittovaltuustossa edustava Paavo Talonpoika.

    SHL:n puheenjohtaja Jaakko Holkeri totesi puheessaan liiton 100-vuotisjuhlavuoden sujuneen urheilullisesti hyvin. Varjon juhlalle on antanut vanhojen dopingsotkujen laaja julkinen käsittely. Liitto on asettanut omasta puolestaan selvitystyöryhmän, jonka työn tulos esitellään sen valmistuttua. "Totuus on hyvä saada esille", kiteytti puheenjohtaja ja toivoi, että vanhojen asioiden kaivamisesta sitä myötä päästään eroon.

    Holkeri totesi myös, että historiallisesti merkittävää on alppilajien siirtyminen "omalle kukkarolle", kun seurakokous lauantaina päätti oman ry:n perustamisesta. "Alppi puskee uraa. Aika näyttää miten toiminta alkaa sujua. Toivotamme heille onnea".

    Talous oli vahvasti esillä HiihtoSuomessa ja liittokokouksessa. Puheenjohtaja Holkeri totesi, että se tulee jatkossakin olemaan tosi haasteellista, jotta suomalaisten toiveisiin pystytään edelleen vastaamaan. Organisaation tehostamista ja toiminnan parantamista tarvitaan. Keskeistä on löytää lisää resursseja toimintaan. Toimitusjohtaja Jari Piirainen totesi, että nyt on tärkeätä miettiä, mikä on SHL:n ja sen lajien tehtävä. Onko se huippu-urheilu, nuorisourheilu, harrasteurheilu, seurojen palvelu ja tukeminen. Olemassa oleviin kulurakenteisiin on puututtava. Vuoden 2009 talousarvioehdotuksesta karsitaan 500 000 euroa, mikä vaatii kaikkien toimintojen ja rakenteiden uudelleen arviointia. Henkilöstökuluja ja myös toimintakuluja leikataan jokaisessa tulosyksikössä ja priorisointia tarvitaan.

    Suomen Hiihtoliiton liittovaltuusto 2009-10

    Suomen Hiihtoliiton liittovaltuustossa on 40 jäsentä, joista sääntöjen mukaan 20 edustaa maastohiihtoa, 10 alppilajeja ja 10 mäki-yhdistettyä. Ennen valintaa tuotiin esille alppilajien asema Hiihtoliitossa nyt kun se on eriytynyt omaksi yhdistyksekseen. Kokous totesi, että toistaiseksi edetään olemassa olevien sääntöjen mukaan ja seurataan tilannetta rauhallisesti.

    Maastohiihdon liittovaltuustoedustajat:

    Etelä-Karjala: Matti Niemi (Ulla Kekoniemi)
    Etelä-Pohjanmaa: Jarmo Luuri (Harri Kittilä)
    Helsinki: Jorma Tuomimäki (Pekka Palosuo)
    Häme: Hanna Kinnari (Paavo Vesterinen)
    Kainuu: Eero Väisänen (Tuulikki Kemppainen)
    Keski-Pohjanmaa: Reijo Alakoski (Heikki Haapala)
    Keski-Suomi: Heikki Mäkinen (Veikko Ahonen)
    Kymenlaakso: Toivo Vahvelainen (Arto Tilli)
    Lahti: Tapani Komonen (Henri Rauhamäki)
    Lappi: Kari Kyrö (Aarne Kaltiokumpu)
    Länsi-Pohja: Jouko Lehmikangas (Martti Isometsä)
    Pohjois-Karjala: Timo Makkonen (Mikko Pörsti)
    Pohjois-Pohjanmaa: Risto Pekkala (Heikki Kukkonen)
    Pohjois-Savo: Ahti Korhonen (Jari Partanen)
    Satakunta: Asko Uurasjärvi (Veli Mansikkamäki)
    Suur-Savo: Pekka Holopainen (Juhani Mustonen)
    Uusimaa: Paavo Vilminko (Ismo Aaltonen)
    Varsinais-Suomi: Kari Tikka (Vesa Oksanen)
    Finlands Svenska Skidförbund: Börje Norrgård (Ulf Stenman)
    Lisäjäsen: Marja Kallio (Sauli Pitkänen) Valinta äänestyksen jälkeen: Kallio 50, Pitkänen 24. Ääniä sai myös Tuulikki Kemppainen, 13.

    Mäki-yhdistetyn edustajat:

    Kati Bolodin (Anelma Havukainen)
    Pekka Vähäsöyrinki (Pekka Leppänen)
    Tuomo Karjalainen (Sauli Salmensuu)
    Eero Kuusinen (Mika Jukkara)
    Jorma Manninen (Tapio Kallunki)
    Pirjo Kulmala (Tom Nyman)
    Erkki Palm (Raimo Tamminen)
    Tapio Räisänen (Tuomas Virtanen)
    Jyrki Sahlström (Taisto Tuominen)
    Paavo Talonpoika (Pekka Tuppurainen)

    Alppilajien edustajat:

    Alppihiihdon edustajat:

    Ilkka Rove (Jari Sirola)
    Jari Lehtinen (Riikka Vahtera)
    Risto Happonen (Eero Happonen)
    Heikki Hannola (Markku Mäntylä)
    Mervi Santasaari (Matti Torvinen)
    Kaj Svels (Tomas Brännkärr)

    Freestylen edustajat:
    Sari Tollet (Pia Miettunen)
    Jyrki Säämänen (Hannu Salmela)
    Jukka Tainio (Mikko Kiesilä)
    Timo Kanninen (Marko Luotonen)