30.1.2009← Takaisin

Matti Heikkinen paras suomalainen 15 kilometrillä

Matti Heikkinen sijoittui parhaana suomalaisena 14:nneksi vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä Venäjän Rybinskissä. Yhteislähtönä hiihdetyn kisan voitti Saksan Tobias Angerer.

Ranskan Jean Marc Gaillardin oli toinen, kun kisan kolmas oli Valkovenäjän Sergei Dolidovich. Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi oli 19:s, Ville Nousiainen 25:s ja Tero Similä 38:s.

Yhteislähtökilpailulle tyypillisesti kisa pysyi varsin tiukkana ensimmäisillä kilometreillä, jolloin hiihtämisestä muodostui tasaista ryhmässä hiihtoa. Reilun seitsemän kilometrin kohdalla 43 miestä hiihti edelleen kymmenen sekunnin sisällä.

”Järjetön kilpailumuoto, koska koko ajan tapahtuu kolarointia ja tönimistä. Omaan sijoitukseen ja hiihtoon olen kuitenkin tyytyväinen. Hyvässä aikataulussa ollaan MM-kisoja ajatellen”, Heikkinen totesi.

Jauhojärvi oli myös samaa mieltä Heikkisen kanssa kilpailumuodon toimivuudesta. Jauhojärvi oli pettynyt tämän päivän suoritukseensa.

”Taktisesti täysin lammasmainen suoritus, mutta teknisesti minulta parasta vapaata kuin aikaisemmin tällä kaudella”, Jauhojärvi kommentoi.

Nousiainen oli kohtuun tyytyväinen kisan jälkeen. Hän uskoo vauhdin löytyvän viimeistään MM-kisoissa.

”Olipa stressaava kilpailumuoto. Täytyy osata julmasti käyttää kyynärpäätä, jotta pystyy kamppailemaan paremmista sijoituksista. Reisissä tuntui tänään pahalta, mutta positiivista kun jaksoin hiihtää kärjenkin mukana melkein loppuun saakka”, Nousiainen kertoi tyytyväisenä.

Similältäkään ei tullut positiivista palautetta kilpailumuodosta, eikä myöskään omasta suorituksesta.

”12-13 kilometriä jaksoin hiihtää hyvin, mutta sen jälkeen paukut loppuivat. Tänään en pystynyt parempaan”, Similä harmitteli.

Lauantaina Rybinskissä hiihdetään naisten ja miesten sprintit vapaalla hiihtotavalla.