7.12.2008← Takaisin

Matti Hautamäki upeasti toisena Norjassa

Norjan Trondheimin mäkikisat alkoivat sunnuntaina suomalaisittain ikävästi. Harri Olli hylättiin HS140-mäen karsintakilpailussa sunnuntaina. Hylkäyksen syynä oli, että Olli painoi 200 grammaa liian vähän suksien pituuden nähden.

Muut suomalaiset mäkikotkat selvittivät karsinnan. Eilisen kilpailun kakkonen Ville Larinto pääsi kisaan ilman karsintaa maailmancupin sijoituksen perusteella.

Matti Hautamäki jatkoi jälleen loistoesityksiä Trondheimin mäessä. Hautamäki oli ensimmäisellä kierroksella pitkään kärjessä 137 metrin loikalla, kunnes kärkipaikan vei Sveitsin Simon Amman 140 metrin leiskautuksella. Nuori mäkikotka Ville Larinto pääsi myös mukaville metrilukemille, hän ponkaisi 132,5 metriä. Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ja Larinto yhdeksäs.

- Luonnollisesti olen poikien hyppyihin tyytyväinen. Erityisesti Matti ja Ville onnistuivat tänä viikonloppuna, Mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen iloitsee.

Amman puku johtajanliivin päälle

Eilen maailmancupin johtajanliivin päällensä pukenut Itävallan Gregor Schlierenzauer hyppäsi ensimmäisellä kierroksella vain 134,5 metriä, joka riitti viidenteen sijaan. Toisella kierroksella itävaltainen pääsi 135 metriä, ja hän oli lopputuloksissa kolmas.

Larinto hyppäsi toisella kierroksella 133 metriä. Tiukan kamppailun jälkeen suomalainen oli kilpailussa hienosti seitsemäs.
    Sunnuntaina päästiin juhlimaan jo yhdistetyssä Anssi Koivurannan voittoa, mutta tänään myös mäkihypyssä Matti Hautamäki palasi tauon jälkeen palkintopallille.

Hautamäki hyppäsi toisella kierroksella 135 metriä, joka riitti toiseen sijaan. Kilpailun voiton vei toisella kierroksella 135 metriä hypännyt Simon Amman, joka päihitti suomalaisen 1,9 pisteen erolla.

- Tarkoituksena on jatkaa yhtä hyvällä fiiliksella eteenpäin. Aina jää parannettavan varaa, mutta kyseessä on pieniä ja tärkeitä hyppääjien henkilökohtaisia asioita.

- Esimerkiksi Harri Ollin kohdalla tarvitaan tarkempaa huolellisuutta, ettei hylkäämisiä pääse jatkossa tapahtumaan. Väätäinen painottaa.

Muista suomalaisista Tami Kiuru hyppäsi kisoissa 124 ja 121,5 metriä, jotka riittivät lopputuloksissa sijaan 29. Jussi Hautamäki karsiutui toiselta kierrokselta, kun ensimmäisen kierroksen 120,5 metrin tuloksella Hautamäki oli 38:s.

Kalle Keituri ponkaisi molemmilla kierroksilla 125 metriä. Keituri oli kilpailussa 26:s.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Italian Pragelatossa 12.-14.12.2008.

- Torstaina lähdetään Italiaan, jossa kisataan lauantaina ja sunnuntaina. Kisojen jälkeen jäämme sinne vielä muutamaksi päiväksi harjoittelemaan, kunnes siirrymme Sveitsiin ja sen jälkeen jouluksi Suomeen, Väätäinen kertoo.

Tuloksia sunnuntaina 7.12.: 1. Simon Ammann SUI 280,2 pistettä, 2. Matti Hautamäki FIN, -1,9, 3. Gregor Schlierenzauer AUT -5,4, 4. Thomas Morgenstern AUT -9,6, 5. Martin Koch AUT -15,5, 6. Andreas Küttel SUI -16,1, 7. Ville Larinto FIN -17,1 ….. 26. Kalle Keituri FIN -49,5, 29. Tami Kiuru FIN -57,6

Maailmancupin pistetilanne: 1. Simon Ammann SUI 245, 2. Gregor Schlierenzauer AUT 220, 3. Ville Larinto 145, 4. Thomas Morgenstern AUT 140, 5. Wolfgang Loitzl AUT 135, 6. Matti Hautamäki 116….20.Harri Olli 33, 24. Kalle Keituri 26, 33. Jussi Hautamäki FIN 9, 38. Sami Niemi3, 38. Tami Kiuru 3