13.1.2007← Takaisin

Matti Hautamäki palkintopallille, Jacobsen ykkönen

Suomalaiset hyppäsivät Vikersundissa kokonaisuudessaan kauden parhaan kilpailun. Matti Hautamäki nousi palkintopallille. Norjan Anders Jacobsen otti voiton kotimaisemissaan. Janne Ahonen, Harri Olli ja Arttu Lappi sijoittuivat seitsemän parhaan joukkoon.

Norjan Vikersundin lentomäessä hypätty maailmancupin osakilpailu sujui suomalaisittain mainiosti. Matti Hautamäki ponnisti ensimmäisen kierroksen kahdeksannelta sijalta kolmanneksi. Toisen kierroksen leiskautus kantoi 201 metriä. Hautamäki hävisi voittajalle 10,6 pistettä. Janne Ahonen (-14,3) liiteli neljänneksi ja Harri Olli (-19,0) oli viides. Arttu Lappi (-23,1) täydensi suomalaispäivää seitsemännellä sijallaan. Myös Tami Kiuru sijoittui maailmancupin pisteille ollen 26:s.
- Ei tässä voi kauhean pettynyt olla, kun tuo Finland näyttää lukevan monta kertaa tuossa kärkipäässä. Tämä kisa oli kuitenkin voitettavissa. Vähän harmittaa Ahosen Janne puolesta. Tuntuu, ettei vieläkään tuurit ole täysin kohdallaan. Jannella oli huonoin rako. Nyt hyppy on sillä mallilla, että vähän kun tuuri kääntyy niin hyvä tulee, päävalmentaja Tommi Nikunen jutteli kilpailun jälkeen.

Itävallan Thomas Morgenstern oli kilpailun toinen häviten Jacobsenille 4,2 pistettä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Andreas Widhölzl tippui toisella hypyllään kuudenneksi.

Matti Hautamäki hyppäsi 190 ja 201 metriä. Tommi Nikunen näkee suojatinsa hypyssä hyviä merkkejä.
- Matti ei ihan vielä täysin luota itseensä, mutta hyvin on kaveri mennyt eteenpäin ja potentiaaliahan miehessä on.

Harri Olli palkittiin päivän mies- palkinnolla. Tuon nimityksen ja raha palkinnon saa karsinnan kautta itse kisassa parhaiten menestynyt urheilija.
- Harri Olli on varmasti meidän miehistä onnellisin. Hyvät hypyt pojalta ja rahapalkinto, Nikunen sanoi.