4.2.2005← Takaisin

Matti Hautamäki otti normaalimäen SM-kisassa ylivoimaisen voiton

Puijon Hiihtoseuran Matti Hautamäki otti omansa Lahdessa perjantai iltana käydyssä HS 97 mäen SM-kilpailussa. Hän voitti ylivoimaisesti toiseksi sijoittuneen seurakaverinsa Janne Happosen. Ounasvaaran Hiihtoseuran Herman Huzkowski otti SM-pronssia.

Kilpailussa Huzkowskin edelle kiilasi Puijon Hiihtoseuraa edustava japanilainen Taku Takeutshi, joka ei kuitenkaan sääntöjen mukaan voinut osallistua henkilökohtaiseen Suomen mestaruuskilpailuun. Mäkihypyn joukkuekultaa hän sen sijaa pokkasi Puijon Hiihtoseuran joukkueessa.

Matti Hautamäki hyppäsi molempien kierrosten pisimmät hypyt, ensimmäisellään 93 metriä ja toisella peräti 95 metriä ja voitti Happosen 24 pisteellä.

Lahden Hiihtoseuran Tami Kiuru oli SM-kisan nelonen ja saman seuran Kalle Keituri viides. PHS:n Lauri Hakola sijoitti kuudenneksi.

Maailmancupia ylivoimaisesti johtava Janne Ahonen ei sairauden vuoksi osallistunut kilpailuun. SM-kisojen lisäksi hän on valmentaja Ari Saukon mukaan jättämässä väliin myös viikon päästä Pragelatossa pidettävät maailmancupin kilpailut. Hänen tarkoituksensa on palata pitkän sairausjakson jälkeen harjoittelemaan ensi viikolla ollakseen iskussa jälleen Oberstdorfin MM-kisoissa, jotka alkavat 17.2.2005.

Kisasta puuttuivat myös Japanissa, Sapporossa maailmancupin osakilpailuihin osallistuvat Jussi Hautamäki, Risto Jussilainen, Akseli Kokkonen ja Kimmo Yliriesto